Συνέλαβαν τη μια από τις δολοφόνους του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται οι δύο γυναίκες κατάσκοποι της Βόρειας Κορέας, που δολοφόνησαν με δηλητήριο τον Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιόνγκ Ουν.

58a448951dc524b31a8b45ae

Το βίντεο προήλθε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, όπου δέχτηκε την επίθεση ο Γιόνγκ Ναμ και δημοσίευσε το CCTV.

Την ίδια ώρα, το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama,ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μία γυναίκα από τη Μιανμάρ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Όπως ανακοινώθηκε ότι η γυναίκα αυτή ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης και είχε διαβατήριο του Βιετνάμ. Σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε πάνω της, ονομάζεται Doan Thi Huong.

Τόσο η συλληφθείσα όσο και η γυναίκα που αναζητείται θεωρούνται πράκτορες της Βόρειας Κορέας.


Οι αρχές της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν χθες ότι ο 46χρονος δολοφονήθηκε, χωρίς να δίνουν όμως περισσότερες πληροφορίες, παραπέμποντας στη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει στη σορό του Γιόνγκ Ναμ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι δύο δολοφόνοι πλησίασαν από πίσω τον ετεροθαλή αδελφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και τον δηλητηρίασαν, είτε τρυπώντας με δηλητηριασμένη βελόνα, είτε του κάλυψαν το πρόσωπο με ένα πανί, το οποίο ήταν εμποτισμένο με δηλητήριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών Φάντζι Αχμάτ, ο Γιόνγκ Ναμ πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, προτού λιποθυμήσει.

Στη συνέχεια διακομίστηκε μα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Putrajaya, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου»

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για την σχέση που είχαν τα δύο αδέρφια μεταξύ τους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, είχε παρακαλέσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να λυπηθεί εκείνον και την οικογένειά του, αφού είχε ήδη επιζήσει από μια απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του το 2012 σύμφωνα με τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Το 2012, ο Κικ Γιόγνκ Ναμ είχε επιζήσει από απόπειρα δολοφονίας του από πράκτορες της Βόρειας Κορέας. Τότε, έγραψε μία επιστολή στον αδελφό του, Κιμ Γιόνγκ Ουν, παρακαλώντας τον να λυπηθεί τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Δεν έχουμε πουθενά να πάμε (…) γνωρίζουμε ότι η μόνη διέξοδος είναι η αυτοκτονία», ανέφερε, επίσης, στην επιστολή του.

Η πρώην και η νυν σύζυγος του Κιμ Γιόνγκ Ναμ μαζί με τα τρία του παιδιά ζουν στο Πεκίνο και βρίσκονται υπό την προστασία των κινεζικών αρχών.

Ως μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιόνγκ Ιλ, ο Γιόνγκ Ναμ θεωρούνταν για καιρό πιθανός διάδοχός του. Όμως έπεσε σε δυσμένεια στις αρχές του 2000 όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο με πλαστό διαβατήριο. Τότε είχε πει ότι ήθελε να επισκεφθεί τη Disneyland.

Έκτοτε ζούσε ουσιαστικά εξόριστος και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε τα ηνία του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του τον Δεκέμβριο του 2011.



Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…