Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στις Κεχριές

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την μεγάλη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε και στο Λουτράκι. 

5119558

Το πρωί η εικόνα του μετώπου, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, ήταν βελτιωμένη, ωστόσο από το μεσημέρι η φωτιά ξέφυγε και πάλι από τον έλεγχο με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πολλά σπίτια έχουν καεί, ενώ άλλα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις φλόγες. Σε «κρανίου τόπου» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της δασικής περιοχής. Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον επτά οικισμοί και συγκεκριμένα οι οικισμοί Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάνο, Άγιος Ιωάννης και Δράσσα, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις. Εκκενώθηκε επίσης και το ράντζο- κατασκήνωση στο Σοφικό.

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κυρίως με εναέρια μέσα. Ενδεικτικό ήταν το επεισόδιο κατοίκων με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μάλιστα τους απάντησε σε αυστηρό ύφος: «Παιδιά ακούστε, η διαχείριση που γίνεται αυτή τη στιγμή γίνεται όπως πρέπει!». «Αίσχος», φώναξε ένας από τους κατοίκους, χτυπώντας του το αυτοκίνητο, ενώ ο υφυπουργός άνοιξε την πόρτα απειλητικά και εν κινήσει. 
 

Οι πολίτες, ενήλικοι και παιδιά, έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε περιοχές κοντά στην παραλία. Στα Αθίκια εκκενώθηκε και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρία. Υπενθυμίζεται ακόμη πως οι φλόγες έφτασαν και έξω από το στρατόπεδο της περιοχής, όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα όχημα της πυροσβεστικής τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ένας πυροσβέστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο κεφάλι, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο καπνός από τη φωτιά κάλυψε μέχρι και τον ουρανό στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Εκκενώνεται το Σοφικό

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.»

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη