Newsroom

Newsroom

Συνεχείς αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή: προγραμματισμένες και κατόπιν εντολής οι επιθέσεις

Νέες σημαντικές πληροφορίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων πρώην μελών της, των οποίων…

Νέες σημαντικές πληροφορίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων πρώην μελών της, των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύπτονται για ευνόητους λόγους.

Ο μάρτυρας Α αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ότι “ήταν εύκολο να μπει κανείς στην οργάνωση αλλά αδιανόητο να αποχωρήσει” και συμπληρώνει για τη δράση της Χρυσής Αυγής “ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να αφαιρέσουν ζωές. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή γινόταν πλύση εγκεφάλου από ανώτατα στελέχη. Οι επιθέσεις κατά Ελλήνων ή ξένων ήταν προγραμματισμένες. Οι εντολές δίνονταν με μηνύματα, σε κάθε ένα από τα οποία υπήρχε εντολή διαγραφής, προκειμένου να μην υπάρχουν στοιχεία”. Ο ίδιος μάρτυρας αποκαλύπτει ότι κατά την εκπαίδευσή του και προκειμένου να σκληραγωγηθεί δεχόταν κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο δεύτερος μάρτυρας μιλά για τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος, όπως λέει, ανήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και συμμετείχε στο πενταμελές συμβούλιο της Τ.Ο. Νίκαιας, το οποίο έπαιρνε τις αποφάσεις. “Κάθε φορά που γινόταν έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του κόμμματος, η οργάνωση είχε έγκαιρη ενημέρωση από αστυνομικό” αποκαλύπτει ο μάρτυρας και συμπληρώνει αναφορικά με τον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη ότι “όποτε γινόταν έφοδος έστελνε τα όπλα της οργάνωσης σε συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να μην εντοπιστούν”.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…