Newsroom

Newsroom

Συνεδριάζουν για την ανοικοδόμηση της Γάζας οι διεθνείς δωρητές για την Παλαιστίνη

Οι διεθνείς δωρητές για την Παλαιστίνη θα συνεδριάσουν στο Κάιρο με στόχο τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Γάζας, μετά τις…

gaza ereipia 1

Οι διεθνείς δωρητές για την Παλαιστίνη θα συνεδριάσουν στο Κάιρο με στόχο τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Γάζας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, μόλις επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ανακοίνωσε σήμερα η Νορβηγία.

Τα χρήματα που συλλέγονται υπό την αιγίδα της Αιγύπτου και της Νορβηγίας θα δοθούν στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε ο επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας Μπέργκε Μπρέντε, αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα από τα χρήματα αυτά να επωφεληθεί η Χαμάς.

Σύμφωνα με τη Νορβηγία, η οποία προεδρεύει της συντονιστικής επιτροπής διεθνούς βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, είναι η τρίτη φορά σε διάστημα μερικών ετών που οι διεθνείς δωρητές καλούνται να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Γάζας. Το Όσλο θέτει πλέον νέους όρους. «Δεν μπορούμε να αναμένουμε η διεθνής κοινότητα να χρηματοδοτήσει για ακόμη μια φορά την ανοικοδόμηση» χωρίς προϋποθέσεις, τονίζει ο Μπρέντε σε ανακοίνωση.

Ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών ζητά την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την εγγύηση της ασφάλειας του άμαχου πληθυσμού και στις δύο πλευρές της μεθορίου. «Το γεγονός ότι ένας λαός παραμένει έγκλειστος και στα πρόθυρα του λιμού δεν θα διασφαλίσει την ασφάλεια των γειτόνων της Γάζας», αναφέρει.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…