Συνεχίζει τη γραμμή της τοξικότητας ο Μητσοτάκης

Τα διλήμματα των εκλογών με κινδυνολογία για την επόμενη τετραετία, αλλά και την επιβράβευση στην εμπρηστική δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη κάλπη.

mitsotakis aftias

Μπορεί ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη κυβέρνηση να φαντάζει μακρινός ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε νέα έκκληση για ισχυρή εντολή στο κόμμα του από τον λαό, μέσα από το φιλόξενο κανάλι τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΚΑΙ. Ο πρωθυπουργός  . υποστήριξε ότι η πρώτη κάλπη είναι και η μόνη κάλπη και από την άλλη ότι μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη για να «φέρει την κυβερνητική σταθερότητα», ενώ σε άλλο σημείο ζήτησε ουσιαστικά ακόμα μία τετραετία για «έχουμε ένα τελείως διαφορετικό κράτος από αυτό που έχουμε σήμερα», ενώ επανέφερε το δίλλημα της κινδυνολογίας αναφέροντας: «Έχουμε εκλογές την 21η Μαΐου, με ένα συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα. Τα διλήμματα είναι καθαρά, αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Ν.Δ. για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή που έχουμε χαράξει. Θέλω να αναλογιστούν οι πολίτες αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι το 2019».

 

«Ο Θεοδωρικάκος είπε το αυτονόητο»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό», προκαλώντας φυσικά σφοδρές αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον «κάλυψε», λέγοντας ότι είπε το αυτονόητο.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος σημείωσε: «Διαχρονικά κάποιες πολιτικές παρατάξεις έχουν μια αλλεργία να αναγνωρίσουν στην Αστυνομία τον ρόλο που έχει. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί, από την άλλη υπάρχει στην πατρίδα μας ένα χρόνιο πρόβλημα επιθετικής παραβατικότητας στις πορείες, στα πανεπιστήμια, οι μπαχαλάκηδες. Έχουμε κάνει πρόοδο, δεν έχουμε φτάσει εκεί που θα ήθελα. Η Αστυνομία, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. άφησε αιχμές για το αίτημα της αντιπολίτευσης για αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη η Αστυνομία να εκπαιδευτεί περισσότερο, όπως στην ενδοοικογενειακή βία. «Θέλω η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις από το 6:00

Επιχείρησε για ακόμα μία φορά να αποποιηθεί των ευθυνών για τα Τέμπη

Για τον κ. Μητσοτάκη η τραγωδία των Τεμπών ανέδειξε εστίες αναχρονισμού, αναξιοκρατίας και ωχαδερφισμού με τα οποία η χώρα θα τελειώσει αν ξαναδώσει την εξουσία στη δεξιά παράταξη. Ωστόσο, την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επιχείρησε για ακόμα μία φορά να αποποιηθεί των ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ισχυριζόμενος ανερυθρίαστα ότι υπήρχε «τοπική τηλεδιοίκηση» στη Λάρισα, και να κάνει το μαύρο άσπρο υποσχόμενος ότι «θα μάθουμε την αλήθεια και δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη», χωρίς φυσικά να αναφερθεί σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια του Μαξίμου, που διόρισε τη δική του επιτροπή εμπειρογνωμόνων και θέσπισε ακόμα και ακαταδίωκτο για τα μέλη της.

 

«Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί «είτε με ευρωπαϊκά χρηματα είτε όχι» και άφησε αιχμές για τον Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τη «μη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε εξωτερικούς φράχτες», όπως είπε.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Ευρωπαίους των Βρυξελλών να έρθουν στον Έβρο και να δουν τι σημαίνει η φύλαξη των συνόρων και η εργαλειοποίησή τους για να καταλάβουν τι σημαίνει να φυλάει μια χώρα τα σύνορά της.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…