Newsroom

Newsroom

Συνδέει το κλείσιμο της ΕΡΤ με το ναυάγιο της ΔΕΠΑ ο ξένος τύπος

Εκτενής κάλυψη στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ δίνει ο ξένος Τύπος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το λουκέτο στην ελληνική δημόσια…

Εκτενής κάλυψη στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ δίνει ο ξένος Τύπος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το λουκέτο στην ελληνική δημόσια τηλεόραση συνδέεται με το ναυάγιο της ΔΕΠΑ. Η εικόνα που αναμεταδίδεται από τα ξένα ΜΜΕ έχει να κάνει με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου περί “θύλακα αδιαφάνειας” στην ΕΡΤ. Μία δήλωση δυσφημιστική για την χώρα μας στο εξωτερικό.

«Η αποτυχία στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ βάζει υπό πίεση την Ελλάδα και έτσι, για λόγους λιτότητας, κλείνει η κρατική ραδιοτηλεόραση», αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Handelsblatt. Και συνδέει το κλείσιμο της ΕΡΤ με το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

«Η Ελλάδα έβαλε σε νέα δοκιμασία υπομονής τους πιστωτές της [επειδή] οι στόχοι για τις αποκρατικοποιήσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν μετά την αποτυχία της πώλησης της ΔΕΠΑ», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Οι New York Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι η Ελλάδα κλείνει το κρατικό κανάλι προκειμένου να δείξει αποφασιστικότητα και σημειώνει ότι η ανακοίνωση της απόφασης ακολουθεί «την πίεση από τους πιστωτές της να μειωθεί η απσχόληση στο δημόσιο».

Παράλληλα, οι NYT τονίζουν ότι το ΔΝΤ είχε επικρίνει την ομολογία λάθους για αποτυχία στη «λήψη πολιτικά δύσκολων μέτρων και σημειθώνει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για απομάκρυνση 4.000 υπαλλήλων φέτος.

Η ιταλική Reppublica, σχολιάζει την απόφαση ως μία προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει πυγμή.

«Πολλοί ερμηνεύουν την ξαφνική κίνηση της Αθήνας ενός είδους επίδειξης δύναμης του πρωθυπουργού, ο οποίος μετά την αποτυχία στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων -με την απόσυρση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ- χρειάζεται να επανεπιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους ως προσωπικότητα με σιδηρά γροθιά» τονίζει η ιταλική εφημερίδα.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του