Συνάντηση Τσίπρα-Κασσελάκη στη Βουλή: «Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε εμείς εδώ»

Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ολιγόωρη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να πρόκειται στη συνέχεια να μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Κουμουνδούρου, όπου θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

5979800

Η νέα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε με συνάντηση Τσίπρα-Κασελάκη. Τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι. Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ολιγόωρη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να πρόκειται στη συνέχεια να μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Κουμουνδούρου, όπου θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη στη Βουλή

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, ευχόμενος στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι «σιδεροκέφαλος». Παράλληλα, προέτρεψε τον Στέφανο Κασσελάκη να αφοσιωθεί στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνει, τονίζοντας ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

«Θερμά συγχαρητήρια και από κοντά, εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε εμείς εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Θα σου χρειαστεί. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική, πρέπει να ξέρεις, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες, είναι πολλές. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Τα γνωρίζεις πολύ καλά. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική με ενότητα και συντροφικότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας επίσης μία από τις φράσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι μεταξύ συντρόφων και ο δεύτερος είναι πρώτος, φέρνοντας μάλιστα και… μπασκετικό παράδειγμα.

«Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους “ο δεύτερος είναι πρώτος”, δεν είναι όπως το NBA», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος.

Στ. Κασσελάκης: Μάλλον εσύ βλέπεις περισσότερο NBA από εμένα.

Αλ. Τσίπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω το μπέιζμπολ καθόλου.

Στ. Κασσελάκης: Έτσι είναι στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο πρώτος είναι πρώτος.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανακοινώθηκε ότι στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.

Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσσο.

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…