Συνάντηση Σαμαρά-Αζέρου Προέδρου

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ είχε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησε γεύμα…

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ είχε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθησε γεύμα εργασίας των δύο ηγετών και των συνεργατών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στις συνομιλίες κυριάρχησαν θέματα ενέργειας, όπως ο αγωγός ΤΑΡ και η ΔΕΣΦΑ, καθώς και γενικότερα γεωστρατηγικά ζητήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και για τον ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης. Ο Πρωθυπουργός (και ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) συζήτησε με τον Αζέρο Πρόεδρο και για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κλίμα στις συνομιλίες ήταν ιδιαιτέρως θερμό, κυβερνητικές δε πηγές τονίζουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που υποστηρίζουν, πως ξεκίνησε από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τον Μάιο του 2013.