Newsroom

Newsroom

Συναντιούνται σήμερα Μέρκελ- Σαρκοζί

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν σήμερα στο Φράιμπουργκ, για να προετοιμάσουν…

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν σήμερα στο Φράιμπουργκ, για να προετοιμάσουν τις κοινές γαλλο-γερμανικές θέσεις εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα. Κεντρικό θέμα θα είναι η έκδοση ευρωομολόγων και η απόρριψη της πρότασης αυτής από Βερολίνο και Παρίσι.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ, «Δεν είναι κακό πράγμα να φθάνουν σε μία συμφωνία η Γαλλία με τη Γερμανία, αλλά μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν συμφωνίες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το τι θα συμφωνήσουν τα 27 μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την προσεχή εβδομάδα» .

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί αναμένεται ότι θα κάνουν δηλώσεις για την ανάγκη στήριξης του ευρώ, ενώ είναι ήδη γνωστή η κοινή θέση τους για την απόρριψη του «ευρωομολόγου». Η Γαλλία έχει αφήσει στη Γερμανία την πρωτοβουλία στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα εμφανίζεται παρασκηνιακά ως παράγοντας που επιχειρεί να μετριάσει τη στάση του Βερολίνου.

Πηγή: zougla.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…