Newsroom

Newsroom

Συναγερμός στη Γαλλία: Έστειλαν στον Μακρόν δέμα με κομμένο δάχτυλο – Το φύλαξαν αστυνομικοί στο ψυγείο, μαζί με το φαγητό τους

Μακάβριο δέμα στον Γάλλο πρόεδρο σύμφωνα με γαλλικό μέσο - Φέρεται να ανήκει στον συντάκτη που υπέγραφε την επιστολή.

μακρόν

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο των Ηλυσίων πριν από μερικές ημέρες, όταν άγνωστος έστειλε ένα μακάβριο δέμα στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το γαλλικό μέσο Valeurs actuelles, πριν λίγες μέρας, μεταξύ της Κυριακής 9 και της Δευτέρας 10 Ιουλίου, το τμήμα αλληλογραφίας έλαβε ταχυδρομικώς μια επιστολή που περιείχε ένα κομμένο ανθρώπινο δάχτυλο, που φέρεται να ανήκει στον συντάκτη που υπέγραφε επιστολή με αποδέκτη τον Γάλλο Πρόεδρο.

Επιπλέον, η έρευνα που “τρέχει” από τις αρχές αφορά τους αξιωματούχους που την παρέλαβαν. Αυτό γιατί το κομμένο τμήμα του δαχτύλου φέρεται να φυλάχτηκε σε ψυγείο από τους άνδρες της ασφάλειας που το βρήκαν, μαζί με το φαγητό τους. Πηγή της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Valeurs Actuelles την πληροφορία περί φύλαξης του δαχτύλου στο ψυγείο.

Εν συνεχεία το Élysée έκλεισε για κάποιες ώρες ενώ οι άνδρες της ασφάλειας που εντόπισαν το μακάβριο εύρημα, δεν προχώρησαν σε σύνταξη αναφοράς για το συμβάν. Επίσης, η έρευνα εστιάζει στο πώς διέρρευσαν οι “απόρρητες πληροφορίες” στον Τύπο.

Ο αποστολέας έχει ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό site, έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να λάβει ιατρική μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τεθεί στην κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση.

Ο δράστης έγινε γνωστό πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Σε ερώτηση της Le Figaro, το Elysée απέφυγε να τοποθετηθεί επισήμως.

Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία, ενώ για το περιστατικό δεν έγινε καμία ανακοίνωση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το δάχτυλο, έχει εντοπιστεί και δέχεται ήδη ιατρική βοήθεια.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ οι συνεργάτες του Γάλλου Προέδρου απέφυγαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…