Συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα από όλες τις εταιρείες

Τη συμμόρφωση εταιρειών που εδρεύουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει η ΕΕ αποφάσισαν…

rentingk

Τη συμμόρφωση εταιρειών που εδρεύουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων που έχει θεσπίσει η ΕΕ αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης

Η συμφωνία αυτή αναγκάζει εταιρείες-κολοσσούς του διαδικτύου, όπως η Google και η Facebook, να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Πάντως, οι κυβερνήσεις παραμένουν διχασμένες όσον αφορά τον τρόπο που θα τους επιβάλλουν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσα στην Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Vodafone έδωσε στη δημοσιότητα «Έκθεση Γνωστοποίησης» (Disclosure Report) στην οποία αναφέρει πως κυβερνητικές υπηρεσίες σε κάποιες χώρες έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να υποκλέπτουν όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στα δίκτυά της.

Η αποκάλυψη αυτή για το εύρος των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών σε ευρωπαϊκές χώρες δείχνει ότι η πρακτική αυτή δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η Vodafone, εδρεύει στη Βρετανία.

“Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ευρωπαϊκό έδαφος πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους”, υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Υπηκοότητα Βίβιαν Ρέντινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, που κατέληξαν σε μια απόφαση την οποία υποστηρίξει και το Δικαστήριο της ΕΕ.

“Τώρα είναι η στιγμή οι Ευρωπαίοι υπουργοί να δώσουν μια θετική απάντηση στο κάλεσμα αφύπνισης του Έντουαρντ Σνόουντεν”, είπε η Ρέντινγκ.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τη Vodafone δήλωσε: “Όλες αυτά τα γεγονότα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μηχανισμός προστασίας των δεδομένων που θα είναι απόλυτα εδραιωμένος”.

“Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας δικαστής πρέπει να επιτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και οι κανόνες αυτοί εφαρμόζονται στο σύνολο του εδάφους της ΕΕ” επέμεινε η Ρέντινγκ.

“Δεν έχουμε δικαιοδοσία στις νομοθεσίες τρίτων χωρών” υπενθύμισε η ίδια.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…