Newsroom

Newsroom

Συμφωνία CDU – CSU στο προσφυγικό

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ κατέληξαν σε συμφωνία στο ζήτημα θέσπισης ανώτατου ορίου για την υποδοχή προσφύγων με τους Βαυαρούς συμμάχους της, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο πηγές από τους κόλπους των συντηρητικών, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό εμπόδιο στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με άλλα κόμματα.

59da6b9c1dc524b96e8b45a3

Η συμφωνία επιτεύχθηκε σήμερα κατά τις συνομιλίες που είχαν ηγετικά στελέχη του CDU με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU).

Εφόσον η συμφωνία επιβεβαιωθεί, γίνεται ένα σημαντικό βήμα στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με άλλα κόμματα.

Χθες, η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε για πρώτη φορά δημόσια την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες και δήλωσε την πρόθεση της να συνεργαστεί με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Αν και αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις, εξέφρασε από την Δρέσδη την αισιοδοξία πως είναι εφικτή η σύσταση κυβέρνησης «Τζαμάικα», δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων.

Η τελική πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αναμένεται ότι θ’ απαιτήσει μήνες, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο οικονομικών επιπτώσεων στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη