Newsroom

Newsroom

Συμφωνία για "προεκλογική" συνδιάσκεψη στη ΝΔ… μήπως κι ασχοληθεί ο κόσμος

Μπροστά στον κίνδυνο να φτάσει η 22η Νοεμβρίου σε κλίμα αδιαφορίας και παράλληλων μονολόγων, οι υποψήφιοι για την προεδρία εμφανίζονται να καταλήγουν στη διοργάνωση μίας Εθνικής Συνδιάσκεψης. Το θέμα "προχώρησε" με τη θετική απάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε σχετική επιστολή του Απόστολου Τζιτζικώστα προς το κόμμα, με τον τελευταίο να θέλει έτσι να πείσει πως δεν "κρύβεται".

syggrou

Μπροστά στον κίνδυνο να φτάσει η 22η Νοεμβρίου σε κλίμα αδιαφορίας και παράλληλων μονολόγων, οι υποψήφιοι για την προεδρία εμφανίζονται να καταλήγουν στη διοργάνωση μίας Εθνικής Συνδιάσκεψης. Το θέμα “προχώρησε” με τη θετική απάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε σχετική επιστολή του Απόστολου Τζιτζικώστα προς το κόμμα, με τον τελευταίο να θέλει έτσι να πείσει πως δεν “κρύβεται”.

Δεκατρείς ημέρες πριν την εκλογή, η κούρσα στη Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε φιάσκο. Το γεγονός πως στην αρχή της επικράτησε η άποψη των Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη για μακρά προεκλογική περίοδο είχε δημιουργήσει προσδοκίες για πολιτικό διάλογο, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Καμία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έγινε, καμία συνδιάσκεψη, ούτε καν ντιμπέιτ. Ενώ στην αρχή της κούρσας, η εκλογή αρχηγού έπαιζε στα δύο – τρία πρώτα θέματα της πολιτικής ατζέντας, ειδικά με την επεισοδιακή είσοδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής, στη συνέχεια πέρασε “στα ψιλά”. Το θέμα “δεν πουλάει” κι αυτό σίγουρα δε συμφέρει τους έτερους τρεις υποψηφίους που γνωρίζουν πως για να έχουν κάποιες ελπίδες πρέπει να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους “γαλάζιους” ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη. 

Αφού λοιπόν οι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης είχαν ζητήσει, χωρίς αποτέλεσμα, τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανοιχτού διαλόγου, ήταν η πρωτοβουλία του Απόστολου Τζιτζικώστα που “ξεκλείδωσε” τα πράγματα. Έστειλε σχετική επιστολή προς τον Ανδρέα Παπαμιμίκο ζητώντας του να ορίσει τη διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης για την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου.

«Ο διάλογος θα βοηθήσει, τόσο στην καλύτερη παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων, όσο και στην τόνωση του ενδιαφέροντος για τις εσωκομματικές μας διαδικασίες» ανέφερε στην επιστολή, ενώ οι συνεργάτες του θύμιζαν πως είχε προτείνει τη διεξαγωγή πέντε συνδιασκέψεων από την αρχή.

Η απάντηση ήρθε από την πλευρά Μεϊμαράκη, με τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ. να σημειώνει: «Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις, στις οποίες, με βάση το Καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη».

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος βγαίνουν όλοι δικαιωμένοι…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή