Newsroom

Newsroom

Συμφωνία Ασαντ-αντιπολίτευσης για έναρξη συνομιλιών, υπό κράτηση ο πατέρας κι ο αδελφός βομβιστή αυτοκτονίας

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 20 χωρών για τη συριακή κρίση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Βιέννη, αποφασίστηκε ένα…

assad 0

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 20 χωρών για τη συριακή κρίση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Βιέννη, αποφασίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα για μία πολιτική αλλαγή στην χώρα, που σκοπό θα έχει τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ανακοίνωσε μία πρώτη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ και της αντιπολίτευσης προκειμένου να αρχίσουν οι μεταξύ τους συνομιλίες την 1η Ιανουαρίου.

Το επόμενο βήμα θα αφορά το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει την δημιουργία ενός νέου Συντάγματος μέσα σε έξι μήνες, ενώ όλο το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 18μηνου, όπου είναι το όριο για να γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Στο μεταξύ, ο πατέρας και ο αδελφός ενός από τους καμικάζι που δολοφόνησαν 89 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι τέθηκαν υπό κράτηση το Σάββατο το βράδυ και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους,.

Όπως έγινε γνωστό, επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην κατοικία του πατέρα του 29χρονου Γάλλου στο Ρομιγί-σιρ-Σεν (κεντροανατολική Γαλλία) και αυτήν του αδελφού του στην Μποντούφλ, στην περιφέρεια του Παρισιού.