Newsroom

Newsroom

«Το συμφέρον της κυβέρνησης είναι αντίθετο με το συμφέρον του τόπου μας»

Το είδαμε κι αυτό. Γερμανοί Νεοναζιστές στην αγορά της Μυτιλήνης. Έφαγαν και ξύλο. Δεν ξέρουμε ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες. Τους προσκάλεσαν ντόπια φασιστοειδή. Συμπατριώτες μας…

5044200 1

Η κατάσταση καθημερινά ξεφεύγει. Βλέπουμε να γίνονται πράγματα που δεν διανοούμασταν ότι μπορεί να συμβούν στο νησί μας. Το παράλογο γίνεται λογικό.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στρατικοποιήσει το προσφυγικό. Το είδαμε με την εισβολή των ΜΑΤ. Η κατάληξη της εισβολής ήταν ένα φιάσκο για τη κυβέρνηση τον πρωθυπουργό και την αστυνομία. Κανείς Χρυσοχοΐδης όμως δεν παραιτήθηκε.

Αμέσως μετά ήρθε η ώρα του show στον Έβρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κατάλληλη αμφίεση, σε ρόλο επιτελικού οργανωτή, μπροστά σε χάρτες, έδινε τις κατευθύνσεις για την κατατρόπωση των εισβολέων.

Ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν και το πρόβλημα που δημιούργησε στα σύνορα, έδωσε το φιλί της ζωής στον κύριο Μητσοτάκη. Άλλο που δεν ήθελε. Εθνικισμός, εθνική ανάταση. Ταρατατζούμ, ταρατατζούμ.

Κι όλα αυτά, αφού και στα νησιά και στον Έβρο, αγκάλιασαν το τέρας της ακροδεξιάς το οποίο ήταν ήδη απελευθερωμένο. Απ’ ότι φαίνεται έχουν προσχωρήσει πλήρως στην λογική του. Σιγά-σιγά τους αφομοιώνει.

Και στα δικά μας τι γίνεται;

Το πρόβλημα της Μόριας παραμένει. Ο κύριος Μηταράκης εξαγγέλλει ότι μέχρι τέλους Μαρτίου, θα αναχωρήσουν περίπου δέκα χιλιάδες πρόσφυγες από τα νησιά. Το έχουμε ξανακούσει κι αποτέλεσμα δεν είδαμε. Μάλιστα για αυτούς που έχουν ήδη πάρει άσυλο θα κοπεί και η οικονομική τους υποστήριξη. Ύστερα θα μιλάνε για έξαρση της εγκληματικότητας. Ο απελπισμένος είναι ικανός για όλα…

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό ότι έχει αποφασίσει να κάνει τα νησιά μας φυλακές, προκειμένου να κρατήσει το πρόβλημα εγκλωβισμένο εδώ.

Δεν έχουν το παραμικρό ηθικό πρόβλημα, να θυσιάσουν κάποια νησιά, ώστε να εφαρμόσουν μια πολιτική που θεωρούν ότι συμφέρει στην ΝΔ. Δυστυχώς ό,τι συμφέρει στη ΝΔ, είναι η καταστροφή του τόπου μας.

Συνεχώς θα μας εκβιάζουν προκειμένου να δεχτούμε τα κλειστά κέντρα-φυλακές, που υποτίθεται ότι θα λύσουν το πρόβλημα. Τώρα πώς ένα κλειστό κέντρο δυναμικότητας έως επτά χιλιάδων ανθρώπων, θα λύσει το πρόβλημα, όταν στο νησί μας υπάρχουν εικοσιπέντε χιλιάδες πρόσφυγες, μόνο ο κύριος Μηταράκης και η παράδοξη αριθμητική του μπορούν να μας το εξηγήσουν.

Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση να λυθεί. Και πολιτική βούληση δεν υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ. Θεωρεί ότι την συμφέρει κομματικά η παραμονή των προσφύγων εδώ. Και θα κωλυσιεργεί με χίλιες προφάσεις, προκειμένου να τους κρατήσει εγκλωβισμένους εδώ.

Όσο για τις νέες δομές κλειστές, ημίκλειστες μπορεί στο τέλος και «ανοιχτές», θα προσπαθήσουν πάση θυσία να τις κάνουν. Είναι πολλά τα λεφτά. Ήδη έχουν αναθέσει σε τρεις μεγάλες εταιρίες να αναλάβουν η κάθε μια να κατασκευάσουν, από μια καινούρια δομή στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο. Έτσι όλοι θα είναι ευτυχισμένοι και το χρήμα θα κυκλοφορεί σε διάφορες τσέπες…

Οι μόνοι που θα την πληρώσουμε θα είμαστε εμείς.

Για να μην κοροϊδευόμαστε. Για να ξέρουμε που πατάμε. Υλοποιείται στο προσφυγικό μια πολιτική ή οποία είναι αντίθετη με την επιβίωση των νησιών μας, είναι αντίθετη με τις ζωές μας.

Απολύτως υπεύθυνος για αυτή την πολιτική είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αδίστακτος και ανελέητος.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτή την κυβέρνηση από αυτόν τον πρωθυπουργό και τα συνεχή παραμύθια τους.

Μόνοι μας πρέπει να αντιδράσουμε να μην κάνουμε πίσω να επιμένουμε στα αυτονόητα. Απεγκλωβισμός των προσφύγων τώρα, καμία κλειστή δομή πουθενά.

Πηγή:mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.