Newsroom

Newsroom

Συλλαλητήρια κατά της τρόικας

“Φουντώνουν”  οι αντιδράσεις Με το σύνθημα “ούτε ΔΝΤ, ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ”, φοιτητές, μέλη…

“Φουντώνουν”  οι αντιδράσεις

Με το σύνθημα “ούτε ΔΝΤ, ούτε και Ε.Ε., πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ”, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων κυρίως του Πολυτεχνείου, μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και  του δικτύου συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή. Στόχος τους, η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και του Μνημονίου, ενόψει της επίσκεψης των εκπροσώπων της τρόικας. “Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία” , “Στοπ στο μνημόνιο διαρκείας, κυβέρνησης, Ε.Ε. και πλουτοκρατίας” αλλά και “Πατριωτισμός για εμάς το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού”, ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ και στην κατάληξή της στο Πολυτεχνείο μεταξύ των διαδηλωτών και της ομάδας ΔΙΑΣ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας κοπέλας.

Αντίστοιχα συλλαλητήρια διοργάνωσε το ΚΚΕ σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Πύργο,  Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Ρόδο.

Την ίδια μέρα νωρίτερα στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΚΚΕ ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα, η Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στα εκλογικά αποτελέσματα  διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για το κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, την αντεπίθεση, την λαϊκή αφύπνιση, την ανάπτυξη της λαϊκής αντεπίθεσης.

Χαρακτηρίζοντας «κρεμάλα για τον ελληνικό λαό» το μηχανισμό στήριξης, η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η Τρόικα δεν είναι καλοδεχούμενη στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ η τρόικα να απαρτίζεται από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή τράπεζα και το Μνημόνιο έγινε για να βοηθήσει απλόχερα εκείνους που ευθύνονται για την όξυνση της κρίσης, αυτούς που ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος. “Το μνημόνιο”, πρόσθεσε, “δεν συνιστά απλά και μόνο μια οικονομική συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι και το πολιτικό άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, που γράφονταν καθαρά στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με όχημα τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας. Αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να περάσουν.”

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…