Σύζυγος Νικολαΐδη: «Αντιμετώπιζε τον καρκίνο, όπως τους αντιπάλους στο Tae Kwon Do»

Τα όσα αφηγείται η σύζυγός του συγκλονίζουν. Η Μαρία Μπεκατώρου μοιράστηκε επίσης τη δική της ιστορία και μίλησε για το τι άνθρωπος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

alexandros nikolaidis 14 10 22 3

Δυο μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του μεγάλου αθλητή, με τη μεγάλη καρδιά – Την περιπέτεια της υγείας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη όπως την έζησε μέσα από τα δικά της μάτια, μοιράστηκε η σύζυγός του Δώρα Τσαμπάζη με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και το Mega Stories.

Τα όσα αφηγείται η σύζυγός του συγκλονίζουν.

«Η ασθένεια δεν ξέρουμε πότε ακριβώς ήρθε. Μπορεί και να ήρθε τον καιρό που γεννιόταν ο γιος μας. Άρχισε να έχει το μούδιασμα και τις πρώτες ενοχλήσεις στο δεξί πόδι τον Αύγουστο του 2020, όταν ο μικρός μας ήταν 3 μηνών. Ήταν ένας μεταστατικός όγκος από τον πνεύμονα, είχε πάει στον εγκέφαλο και πίεζε το νεύρο της αισθητικότητας κι είχε αυτά τα μουδιάσματα… Αυτό μπορεί και να είχε δημιουργηθεί, όσο ήμουν έγκυος ή όταν γεννούσα. Τον προβλημάτιζε, άρχισε να το ψάχνει και στην αρχή ασχολήθηκε πολύ με τη μέση του, επειδή ήταν σμπαραλιασμένη από τους αγώνες. Ωστόσο δεν τον ικανοποιούσαν οι απαντήσεις των γιατρών, διότι ήξερε το σώμα του πάρα πολύ καλά. Είπε ότι τη μέση την έχω χτυπήσει πολλές φορές, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά έχω πάθει. Είναι κάτι άλλο» εξομολογήθηκε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.

«Έψαχνε και τα Χριστούγεννα του 2020 προς 2021 κάναμε μία μαγνητική κι είδαμε ότι υπήρχε όγκος εκεί που πιέζει αυτό το νεύρο της αισθητικότητας. Μπήκε σκληρά το 2021 και μπήκαμε στο χειρουργείο, ελπίζοντας ότι ο όγκος είναι καλοηθής. Τελικά, η βιοψία έδειξε ότι είναι μεταστατικός από τον πνεύμονα. Εκεί ήταν το σοκ γιατί καταλαβαίνεις ότι κι ο άνθρωπός σου έχει καρκίνο, αλλά και χωρίς να το καταλάβει έχει φτάσει στο stage 4», συνέχισε η Δώρα Τσαμπάζη περιγράφοντας το πως ήρθαν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.

«Στην αρχή ήμασταν πολύ δυνατοί κι ο μόνος που ήταν συνειδητοποιημένος ήταν ο Αλέξανδρος. Στο περιβάλλον του είχαμε μία βεβαιότητα ότι έλα μωρέ θα τα καταφέρεις κι είσαι Ολυμπιονίκης. Μας έλεγε χαλαρώστε παιδιά δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο κι υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω. Εμείς δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Ο ίδιος αντιμετώπιζε τον καρκίνο, όπως τους αντιπάλους στο Tae Kwon Do. Έμπαινε σε έναν αγώνα με το δεδομένο ότι μπορεί να χάσει από τον πρώτο αγώνα. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν σεβασμός σε αυτόν που έχω απέναντί μου, αυτοέλεγχος κι ότι πρέπει να είμαι έτοιμος ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Η στάση του ήταν προετοιμασία για το τέλος. Δεν ήταν ηττοπάθεια, ήταν γενναιότητα», κατέληξε.

Η Μαρία Μπεκατώρου μοιράστηκε επίσης τη δική της ιστορία και μίλησε για το τι άνθρωπος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω όταν έγινε αυτό που έγινε και μιλήσαμε για πολλή ώρα με την Δώρα, μου είπε θέλω να σου πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί του κρατούσες συντροφιά τις πιο δύσκολες στιγμές του. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ… Γνώρισα τον Αλέξανδρο, πριν από δέκα χρόνια, τότε που συμμετείχαμε κι οι δύο στο Navarino Challenge και συμπαθηθήκαμε αμέσως. Μου άρεσε που έβλεπα έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και λες ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά στην προσωπική επαφή ήταν ένας τόσο γλυκός, μειλίχιος άνθρωπος. Το ωραίο ήταν πως ήταν το ραντεβού μας σε αυτήν τη διοργάνωση… Αγαπηθήκαμε αληθινά, οικογενειακά. Δεν είχαμε πολύ τηλεφωνική επικοινωνία. Μιλούσα παραπάνω με την Δώρα» είπε η Μαρία Μπεκατώρου.

«Τον έκανε ξεχωριστό η αλήθεια του. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Δεν μου αρέσει το ήταν. Ήταν σαν ομπρέλα για τη γυναίκα του και τα παιδιά του κι είμαι σίγουρη όταν αν κάποια στιγμή χρειαζόμουν τον Αλέξανδρο, θα ήταν εκεί για εμένα. Ήξερα προσωπικά πράγματα και προσφορές που έκανε ο Αλέξανδρος κι αυτό το κρατάμε για εμάς. Απέδειξε τι άνθρωπος είναι με αυτό που έκανε, πριν φύγει από τη ζωή. Ένας άνθρωπος να έχει το κουράγιο, τη δύναμη ψυχής και να γράψει όλα αυτά που έγραψε και να χαράξει και να ανοίξει το δρόμο και τα μάτια σε όλους εμάς, δεν το κάνει συχνά άνθρωπος. Αυτό από μόνο του δείχνει το μεγαλείο του Αλέξανδρου Νικολαϊδη» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Μπεκατώρου.

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…