Συγκλονιστική Μποφίλιου για την τραγωδία στην Πύλο: «Ο δικός μας πόνος δεν κρατάει 3 μέρες – Αυτή είναι η δική μας διαμαρτυρία»

Τη δική της απάντηση έδωσε η Νατάσσα Μποφίλιου για το τι θεωρεί διαμαρτυρία, ενόψει της κήρυξης τριήμερου εθνικού πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

μποφιλιου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με τα σχόλια της Νατάσας Μποφίλιου για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου κατά τη διάρκεια παράστασής της χθες (15/06) στο Ανοιχτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Μια ημέρα μετά το φονικότερο ναυάγιο των τελευταίων χρόνων και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, η γνωστή καλλιτέχνης πήρε θέση για τους λόγους που δεν προχώρησαν σε αποχή λόγω πένθους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, και τα όσα είπε συγκλονίζουν.

«Δεν είναι η αποχή για εμάς διαμαρτυρία, είναι η θέση και η στάση ζωής σκεφτόμαστε ότι δεν έχουμε σκοπό χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα που τίποτα δεν έχουν σαν αποτέλεσμα», σχολίασε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, «Δεν έχουμε σκοπό να πενθούμε τρεις μέρες, ο δικός μας πόνος δεν κρατάει τρεις μέρες, κρατάει μαζί με τη δέσμευσή μας ότι θα παλεύουμε όλη μας τη ζωή δίκαιους αγώνες για έναν άλλον κόσμο που μέσα στη θάλασσα, το μόνο που θα συμβαίνει, είναι να κολυμπάμε και να σκεφτόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας. Και όχι να πνίγουμε ανθρώπους με τις χυδαίες και ελεεινές πολιτικές που επιλέγουμε».

«Αυτή είναι η δική μας διαμαρτυρία» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Θέση για την ανείπωτη τραγωδία που μετέτρεψε τις θάλασσες σε έναν υγρό τάφο,  πήρε και ο Φοίβος Δεληβοριάς με ένα σύντομο – αλλά ουσιαστικό – μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, μιλώντας για «απελπισία, συντριβή και μία εγκληματική πολιτική που οδηγεί ανθρώπους σε βέβαιο πνιγμό». Ο καλλιτέχνης επέλεξε να αναβληθεί η συναυλία του, λόγω πένθους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά:

«Φίλες και φίλοι,

η συναυλία μας που αναβλήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου λόγω της καταιγίδας στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε για σήμερα 15 Ιουνίου, αναβάλλεται εκ νέου για τις 22 Ιουνίου, λόγω πένθους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματική πολιτική -διεθνή και εγχώρια- που οδήγησε στο χθεσινό αδιανόητο ναυάγιο στην Πύλο.

Το «εθνικό πένθος» δεν μπορεί να ικανοποιήσει την απελπισία και τη συντριβή που νιώθουμε- ούτε την τρομακτική μας βεβαιότητα πως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, η τραγωδία αυτή δεν θα είναι η τελευταία.

*Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη νέα ημερομηνία παρακαλώ στείλετε mail στο [email protected] μέχρι 16/6 ώρα 14.00 προκειμένου να ενημερωθείτε για τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.