Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την φωτιά στο Λονδίνο: "Μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 10ο όροφο"

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τόσο των διασωθέντων από τον πύργο Grenfell όσο και από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν όπως μπορούσαν να βοηθήσουν και εκείνοι στο έργο των πυροσβεστών.

5940d6651dc524d2598b4650

Όσοι ένοικοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγουν από αυτό. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων κάποιοι έπεφταν από τα παράθυρα, κάποιοι άλλοι μετέτρεπαν σεντόνια και κουρτίνες σε σχοινιά και κάποιοι άλλοι καλούσαν σε βοήθεια με όλη τους τη δύναμη. 

Μάλιστα, μια μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 10ο όροφο για να σωθεί. Το παιδί φέρεται να έπιασε ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο.

«Οι άνθρωποι είχαν βγει στα παράθυρα του πύργου και ούρλιαζαν. Κάποια στιγμή μια γυναίκα έκανε νόημα ότι θα πετάξει το παιδί της από το παράθυρο, ζητώντας κάποιος να το πιάσει. Κάποιος το έκανε. Ένας άνδρας πετάχτηκε και κατάφερε να πιάσει το παιδί» ανέφερε χαρακτηριστικά μια αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι το παιδί πρέπει να ήταν περίπου 5 χρονών, ενώ η μητέρα του το πέταξε από τον 5ο ή 60 όροφο. «Μια γυναίκα πέταξε το παιδί της από παράθυρο. Νομίζω ότι έζησε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπήρχε και μια άλλη γυναίκα που φώναζε “Το παιδί μου, το παιδί μου, πρέπει να βγω από εδώ για να σώσω το παιδί μου”. Δεν μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε».

Τον πανικό που επικράτησε στον πύργο μεταφέρει και η δημοσιογράφος του Guardian Άλις Ρος που βρίσκεται στο σημείο.

«Βλέπεις ανθρώπους στα παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου ενός άντρα που κυμάτιζε μία κουβέρτα από το παράθυρο. Οι άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια έχουν μαζευτεί έξω με τις πυτζάμες του κοντά στο φλεγόμενο κτίριο, μερικοί φωνάζουν “βγάλε το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο” ή ζητούν από τον άντρα με την κουβέρτα να τους πει τον αριθμό του διαμερίσματός του προκειμένου να μπορέσουν καθοδηγήσουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε αυτόν. Πυροσβέστες ρίχνουν νερό στο παράθυρό και προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος μεταφέρει την μαρτυρία ενός άντρα, ο οποίος είδε σε παράθυρο του κτιρίου μία γυναίκα με ένα παιδί.

Σε άλλη μαρτυρία που μεταφέρει η δημοσιογράφος, εξηγεί ότι η Hadil Alamily της είπε ότι τις τελευταίες ώρες είδε «κάποιον να πηδάει φλεγόμενος από τον τελευταίο όροφο». Όπως εξηγεί τον είχε δει να αναβοσβήνει ένα φως στο μοτίβο του SOS. «Φώναζε βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια, αλλά κανείς δεν βοήθησε. Πέταξε ένα στρώμα έξω από το παράθυρο. Καιγόταν στην κυριολεξία και πήδηξε».

Οι εικόνες από το φλεγόμενο πύργο θυμίζουν εκείνες τις τραγικές εικόνες από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Αρκετοί δεν βγήκαν από το κτήριο. Έχασα όλα όσα είχα. Πλέον τα μοναδικά που έχω είναι τα ρούχα που φοράω» δήλωσε ένοικος του κτηρίου στον Guardian.  

«Έπιασε φωτιά σαν σπίρτο» δήλωσε ένοικος διαμερίσματος του 17ου ορόφου, ο οποίος βγήκε από το κτήριο όταν άκουσε τις πρώτες σειρήνες των οχημάτων της πυροσβεστικής. «Είδαμε τα φώτα και ακούσαμε τις σειρήνες γιατί δεν χτύπησε κανένας συναγερμός αφού το κτήριο δεν έχει κεντρικό σύστημα πυρόσβεσης» πρόσθεσε ο ίδιος ένοικος.



Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…