Newsroom

Newsroom

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο λίγα μόλις λεπτά αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά στο εμπορικό στη Σιβηρία

Συγκλονίζουν οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στο εμπορικό κέντρο στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας.

5ab8f8df1dc5243d1a8b457d

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 41 παιδιά ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αγνοούνται.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται οι φλόγες με το που ξέσπασε η φωτιά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα γίνεται μαύρη από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Είναι επίσης, εμφανής ο πανικός που επικρατεί λίγα μόλις λεπτά μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ενώ ακούγονται οι γονείς που φωνάζουν στα παιδιά τους «φωτιά, φωτιά». 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές βρέθηκαν τουλάχιστον 30 πτώματα σε μία αίθουσα κινηματογράφου και άλλα 37 σε άλλη αίθουσα.

Τα καταδικασμένα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στις αίθουσες ενώ γέμιζαν καπνό καθώς οι πόρτες εξόδου κινδύνου ήταν κλειδωμένες. Οι συναγερμοί δε χτύπησαν και τα συστήματα πυρόσβεσης δεν λειτούργησαν.

Ορισμένοι άνθρωποι μέσα στον πανικό τους έπεσαν από τα παράθυρα. 


Ένα μέρος από το εμπορικό κέντρο Cherry Winter κατέρρευσε από τη φωτιά, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να θέλουν τους νεκρούς να φτάνουν τους 100.

Όπως υποστήριξε η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σβόρτσοβα ορισμένα πτώματα έχουν απανθρακωθεί πλήρως με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ταυτοποιηθούν μέσω DNA.

Οι φλόγες κατέστρεψαν το εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο σε μια από τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές στη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. 



Παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας και ανθρώπινη αμέλεια εντοπίζει η Ανακριτική Επιτροπή

Φύλακας του εμπορικού κέντρου φέρεται να απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών αφότου έλαβε το σήμα συναγερμού προειδοποίησης πυρκαγιάς, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήσαν κλειστές.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε ότι οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο φύλακας του εμπορικού κέντρου να τεθεί υπό κράτηση. Όπως δήλωσε η ίδια, ο φύλακας μόλις πήρε το σήμα για εκδήλωση πυρκαγιάς , απενεργοποίησε το σύστημα αναγγελιών.

Νομικός ειδικός σε θέματα ποινικού δικαίου δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο εν λόγω φύλακας ενδέχεται να αντιμετωπίσει την κατηγορία για αμέλεια και για παράβαση των κανόνων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως επτά έτη, ένα η αμέλεια έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο και περισσότερων ατόμων.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εμπορικού κέντρου. 

Η Ανακριτική Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι κατά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχαν γίνει «σοβαρές παραβιάσεις».


Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα