Συγκίνηση από τη δωρεά οργάνων 28χρονου στη Μυτιλήνη: Κατέληξε μετά από σοβαρό τροχαίο

H «γέφυρα ζωής» ξεκίνησε να στήνεται χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου ιατρικές ομάδες από νοσοκομεία των Αθηνών μετέβησαν για τη λήψη οργάνων.

nosokomeio2 2

Θλίψη αλλά και συγκίνηση προκαλεί η απώλεια ενός 28χρονου στη Μυτιλήνη ο οποίος μετά από γενναία απόφαση της οικογένειάς του, θα δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους, δωρίζοντας όργανά του.

Ο άτυχος νέος είχε διαπιστωθεί εγκεφαλικά νεκρός πριν δυο 24ωρα, οι γονείς του άτυχου νέου ενημερώθηκαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων. Γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφθασε με ειδική πτήση κλιμάκιο γιατρών για την λήψη των οργάνων του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί.

Ο 28χρονος είχε τραυματισθεί την περασμένη Κυριακή, σε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Πολιχνίτου – Μυτιλήνη στην περιοχή Μεγάλη Λίμνη, όταν το αυτοκίνητό του κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε προστατευτική μπάρα και στη συνέχεια σε δέντρο. Ο 28χρονος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υποβλήθηκε σε επέμβαση και έδωσε μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όμως δεν τα κατάφερε. Η οικογένειά του, σε αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους που παλεύουν με προβλήματα υγείας.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…