Συγκίνηση Φίλη με καρφί σε Τσίπρα: Παρά το άριστα 20, ο βαθμός κρίθηκε μη προβιβάσιμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο πρώην πλέον υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, εκτός από απολογισμό εξέφρασε την πικρία του στην κυβερνητική επιλογή απομάκρυνσής του, προβάλλοντας το επιχείρημα της αντίφασης μεταξύ των λεγόμενων του πρωθυπουργού για τον ίδιο και τελικά της αποπομπής του από το υπουργείο.

58206eba1dc524db548b463f

Κλείνοντας τον απολογισμό του έργου στο υπουργείο, ο κ. Φίλης ήταν εμφανώς συγκινημένος. Τότε, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το 20 άριστα -βαθμός που ήταν πρωθυπουργική δήλωση για την αξιολόγηση του έργου του- μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμη βαθολογία για τον ίδιο. «Το θέμα είναι ποιος κάνει το λάθος, ο γαλαντόμος καθηγητής που ακυρώνει τη βαθμολογία ή ο αριστούχος μαθητής που παρά το βαθμό του δεν προβιβάστηκε;» συνέχισε σε ανάλογο ύφος ο πρώην υπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Φίλης στήριξε την επιχειρηματολογία του στον κίνδυνο που ενέχει η εκκλησιαστική παρεμβατικότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τη διαχρονική στάση της εκκλησίας, όχι μόνο για το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και το πολιτικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίζει ο κλήρος.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας έκανε εκτενή αναφορά στον πόλεμο που δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα από την εκκλησία, τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και σημαντική μερίδα του πολιτικού φάσματος. Μάλιστα, για την περιβόητη συνέντευξη του Ιερώνυμου στο ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως «οργανώθηκε και εκτελέστηκε συμβόλαιο πολιτικού θανάτου», σημειώνοντας παράλληλα τις μισαλλόδοξες αναφορές του Αρχιεπισκόπου για την ανέγερση τεμένους και την απόπειρα μουσουλμανοποίησης της χώρας. 

Καταλήγοντας, ο κ. Φίλης επισήμανε την ανάγκη να ξεκαθαριστεί πλέον το τοπίο τους διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, έτσι ώστε να πάψουν να προκύπτουν πολιτικά θύματα της παραθεσμικής συμπεριφοράς των «ακροδεξιών ρασοφόρων».


Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…