Newsroom

Newsroom

Σβόμποντα: "Να εξαφανιστεί η Τρόικα"

  Λάβρος κατά της Τρόικα εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. Στο…

svomponta 1

 

Λάβρος κατά της Τρόικα εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Στο μήνυμα του, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αναφέρει ότι “οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει” σημειώνοντας ότι “δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. Αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αξίες. Απαιτούμε η Τρόικα και οι καταστροφικές πολιτικές της να εξαφανιστούν και η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Απευθύνεται, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, και τους ζητά να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να δει από πρώτο χέρι τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα. «Η βάναυση λιτότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, έχει ρίξει τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας» συμπληρώνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Μάλιστα, καλεί την ελληνική προεδρία να εξαφανίσει την Τρόικα από την Ελλάδα και να αποδείξει στους θιασώτες της ότι κάνουν λάθος να την υποστηρίζουν. «Αν οι Τρόικα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας, αυτό θα είναι μια πραγματική νίκη. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» καταλήγει ο Σβόμποντα στο μήνυμά του.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη