Newsroom

Newsroom

Στρατιωτικός νόμος στην Ταϊλάνδη

Στρατιωτικό νόμο επέβαλε τα ξημερώματα της Τρίτης ο επικεφαλής του στρατού της Ταϊλάνδης, Πράγιουθ Τσανότσα, «για την αποκατάσταση και διατήρηση…

thailandpolitics 1

Στρατιωτικό νόμο επέβαλε τα ξημερώματα της Τρίτης ο επικεφαλής του στρατού της Ταϊλάνδης, Πράγιουθ Τσανότσα, «για την αποκατάσταση και διατήρηση της ειρήνης και της τάξης στη χώρα».

Ο υπουργός δικαιοσύνης δήλωσε πως παρά τον στρατιωτικό νόμο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διοικεί τη χώρα. «Είναι καλό το ότι ο στρατός φροντίζει για την ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει την πλήρη εξουσία για τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος του στρατού. «Αυτός ο στρατιωτικός νόμος αφορά μόνο στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας. Δε σχετίζεται με την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να τελεί κανονικά τα καθήκοντά της», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Γουίνθαϊ Σουβάρι.

Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες περίπου, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 700 έχουν τραυματιστεί.