Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους του Σάο Πάουλο χιλιάδες Βραζιλιάνοι υπέρ της Ντίλμα Ρουσέφ – Δακρυγόνα έριξε η αστυνομία

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων χθες στο Σάο Πάουλο για να απωθήσει χιλιάδες διαδηλωτές στο τέλος μιας ως εκείνη τη στιγμή ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για την καθαίρεση της πρώην προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ, μετά τη δίκη της στη Γερουσία.

57cd18801dc52486458b4770

Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση του κύματος διαδηλώσεων εναντίον του νέου προέδρου Μισέλ Τέμερ, αφότου ο συντηρητικός δικηγόρος ορκίστηκε την Τετάρτη διάδοχος της Ρουσέφ. Θα την αντικαταστήσει στο αξίωμα για το υπόλοιπο της θητείας της, ως τα τέλη του 2018, όταν θα διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, στην οποία κάλεσαν οργανώσεις και συνδικάτα που πρόσκεινται στο κεντροαριστερό Κόμμα Εργαζομένων (PT) της Ρουσέφ, απαίτησαν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, φωνάζοντας το σύνθημα «έξω ο Τέμερ!». Ένας από τους διαδηλωτές φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε στα αγγλικά το σύνθημα “First of all, Temer must fall” («πρώτα απ’ όλα, ο Τέμερ πρέπει να πέσει»).

Σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν την πορεία προς μια πλατεία στο δυτικό Σάο Πάουλο, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…