Newsroom

Newsroom

Στους δρόμους οι "Αγανακτισμένοι" σε όλο τον κόσμο – Πεδίο μάχης η Ρώμη

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν οι “Αγανακτισμένοι” στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας του κινήματος με το σύνθημα “Ενωμένοι για την παγκόσμια…

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν οι “Αγανακτισμένοι” στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαμαρτυρίας του κινήματος με το σύνθημα “Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή”. Πεδίο μάχης η Ρώμη.

Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισαν η λεωφόρος Αμαλίας, η Βασ. Γεωργίου και η Οθωνος, ενώ πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά δρώμενα και δόθηκε συναυλία.

Χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν το Σάββατο στους δρόμους σε όλο τον κόσμο σε μία ειρηνική και παγκόσμια διαμαρτυρία με αίτημα την αλλαγή και την αληθινή δημοκρατία.

Εκτεταμένα επεισόδια στην Ρώμη
Τουλάχιστον 70 άνρθρωποι έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Ρώμης. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρες νερού, ενώ έγιναν συλλήψεις.

Ενα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στο Κολοσσαίο στο κέντρο τηςΡώμης, όπου υπάρχουν αναφορές ότι σημειώθηκε επίθεση σε τράπεζα, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν ένα αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες ενώ ήταν σε εξέλιξη η ειρηνική κατά τα άλλα πορεία.

Διαδηλώσεις σε 82 χώρες
Εμπνευσμένοι από το κίνημα “Occupy Wall Street” (Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ) και τους “Αγανακτισμένους” της Ισπανίας, διαδηλωτές άρχισαν ανάλογες διαδηλώσεις σε Ασία και Ευρώπη.

Στο Λονδίνο οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στην βρετανική πρωτεύουσα για το “Occupy the London Stock Exchange” (Καταλάβατε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου).

Στην Μαδρίτη τα συνθήματα που έγραψαν με μπογιά οι διαδηλωτές ήταν γεμάτα θυμό κατηγορώντας τους πολιτικούς ότι υπηρετούν τις τράπεζες και όχι τους πολίτες και κατά της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τους φτωχούς και την νέα γενιά, αναφέρει το BBC.

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 5.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μπροστά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκατοντάδες παρέλασαν μέσα από την βοσνιακή πόλη του Σεράγεβοκρατώντας εικόνες του Τσε Γκεβάρα και την παλιά κομμουνιστική σημαία που αναγράφει “Θάνατος στον καπιταλισμό, ελευθερία στους ανθρώπους”.

Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο Οκλαντ, το Ουέλλινγκτον και το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στο Σίδνεϊπερίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρικήReserve Bank της Αυστραλίας.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Νότια Κορέα, τις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ.

Τουλάχιστον 100 συγκεντρωμένοι έξω από το χρηματιστήριο της Ταϊπέϊ στην Ταϊβάν φώναζαν “είμαστε το 99% της Ταϊβάν” λέγοντας παράλληλα ότι η οικονομική ανάπτυξη είχε ευνοηθεί μόνο από τις εταιρείες, ενώ οι μισθοί της μεσαίας τάξης μόλις καλύπτονταν, με τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και στέγασης να φτάνουν στα ύψη.
http://www.ethnos.gr

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως