Newsroom

Newsroom

Στον Πεπόνη η λίστα Φαλτσιάνι

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη παραδόθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο η λίστα με τα ονόματα 1.991…

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη παραδόθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο η λίστα με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Ο κ. Στασινόπουλος, είχε παραλάβει το πρωί από τον προσωπάρχη του Μαξίμου, το USB με τη λίστα και το παρέδωσε στον κ. Πεπόνη, χωρίς να το ανοίξει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.
H λίστα Φαλτσιάνι απεστάλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Ερωτηθείσα γιατί ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν παρέδωσε τη λίστα στο διάδοχό του κ. Στασινόπουλο, η κ. Γεννηματά αρκέστηκε να πει ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Διώτης.
Εντωμεταξύ, σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι έπειτα από σχετική ενημέρωση για το θέμα από τον κ. Διώτη τον Αύγουστο του 2011, συμφώνησε με τη νομική του εκτίμηση ότι η εν λόγω λίστα δεν είναι αξιοποιήσιμη ή δημοσιεύσιμη, δεδομένου ότι αποτελούσε προϊόν υποκλοπής. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο κ. Διώτης τον ενημέρωσε πως τα στοιχεία «δεν συνιστούσαν σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί. Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει».
Από την πλευρά του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, υποστήριξε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως «δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…