Στον εισαγγελέα στέλνει τη ΝΔ ο Φάμελλος για έγγραφα που… μυρίζουν φακέλωμα και ρουσφέτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εκπροσώπους της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και κομμάτων. Ο Σ. Φάμελλος παίρνοντας το λόγο ανακοίνωσε πως θα καταθέσει -μεταξύ άλλων- στον εισαγγελέα Διαφθοράς αντίγραφα επίσημων εγγράφων της ΝΔ που μυρίζουν έντονα ρουσφέτι και φακέλωμα.

57f65bbf1dc524ef1b8b47f2

Συγκεκριμένα, στη Βουλή έφτασαν μέσω fax μία σειρά από έγγραφα που πετάχτηκαν κατά τη μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας από τη Συγγρού στο Μοσχάτο. Τα αντίγραφα επίσημων εγγράφων έφτασαν από την «Πρωτοβουλία Πολιτών – Υπηρεσία στον Πολίτη», με την υπογραφή του προέδρου της εν λόγω Πρωτοβουλίας, Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Όπως καταγγέλεται μέσα σε αυτά εντοπίζονται σημειώματα για διευθετήσεις «αιτημάτων» πολιτών, νομικές εκκρεμότητες της ΝΔ, αιτήματα πολιτών για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τον Στρατό, στοιχεία των οικονομικών των γραφείων της ΝΔ καθώς και ένα πολιτικό κείμενο για μετεκλογικά σενάρια.

«Πρόκειται για κανονικό φακέλωμα» σημειώνεται στα από τον κ. Γεωργακόπουλο. Ο κ. Φάμελλος, με ομόφωνη έγκριση της Επιτροπής, θα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στην Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και στη Γενική Γραμματεία Διαφθοράς (η οποία δέχεται καταγγελίες πολιτών) τα έγγραφα, καθώς δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

«Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να το αξιολογήσουν»τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φυσικά να διαβιβαστούν τα έγγραφα στις αρμόδιες αρχές για κρίση», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Ν. Μηταράκης της ΝΔ. 


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη