Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Σπύρος Μπιμπίλας – Στο ΣΕΗ ο Παύλος Χαϊκάλης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών παραδίδει φάκελο με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου

5046022 1

Τον φάκελο “σεξουαλική βία” με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου παραδίδει σήμερα στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας προσέρχεται σήμερα στην Εισαγγελία να καταθέσει και για την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου καλλιτέχνη, αλλά και για όσες από τις υποθέσεις που καταγράφηκαν στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου αφορούν ιδιαίτερα “βαριά” περιστατικά βίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υλικό που θα παραδώσει ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται “ενεργά” αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Στο ΣΕΗ ο Χαϊκάλης

Εν τω μεταξύ, τον φάκελο με τις καταγγελίες εναντίον του που έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αναμένεται να παραλάβει σήμερα Δευτέρα παρουσία του δικηγόρου του ο Παύλος Χαϊκάλης.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κάλεσε τον Παύλο Χαϊκάλη να παραλάβει τον φάκελο με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος του, όπως έγινε και στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού. Τελευταία είναι της Χριστίνας Ζ. που κατέθεσε την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και περιγράφει πως γλίτωσε στο παρά πέντε το βιασμό. Για σεξουαλική παρενόχληση τον έχει καταγγείλει και η Κύπρια ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή. Επίσης, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Sky Maddas μέσω ανάρτησης στο twitter, κατήγγειλε τον Παύλο Χαϊκάλη δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα μηνύματα, που όπως υποστηρίζει, της έστελνε ο ίδιος το 2011, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Επίσης, στο ΣΕΗ έχει κατατεθεί επίσης σοβαρή καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού στην οποία η καταγγέλλουσα περιγράφει τα όσα εφιαλτικά βίωσε στα χέρια του ηθοποιού πριν 31 χρόνια.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη