Newsroom

Newsroom

«Στον αέρα» το σχέδιο της κυβέρνησης για «αμιγείς και μικτούς» χώρους στην εστίαση

Με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν από τους επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και τους πολίτες αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το  διπλό μοντέλο που θα ισχύσει στα μαγαζιά, ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΜEGA, παραδέχτηκε  ότι έπανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης 

w14 100430ESTIASHJUNE

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, «επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» σημείωσε, λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» πρόσθεσε.

Χθες ο Α. Σκέρστος στήριξε για άλλη μια φορά την κυβερνητική γραμμή της “ατομικής ευθύνης” σημειώνοντας ότι «είναι ευθύνη του επιχειρηματία της εστίασης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Από εκεί και πέρα γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα». 

Με βάση τη… σημερινή γραμμή της κυβέρνησης, θα υπάρχει το Covid Pass, μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια, θα υπάρχει και μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο εάν ο πελάτης έχει κάνει το εμβόλιο, εάν έχει νοσήσει, ή εάν έχει κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα.

Αναμένεται βέβαια στην πράξη να φανεί εάν ξανά αλλάξει πάλι το πλαίσιο λειτουργίας στην εστίαση…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή