Newsroom

Newsroom

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών οι ιδιοκτήτες σκαφών

Ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχής με στόχο την αποτελεσματική είσπραξη του νομοθετημένου τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

57611a5e1dc52478638b4771

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθούν τέσσερις ομάδες εργασίας έργο των οποίων θα είναι η δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών, με στόχο να αποκλειστούν οι περιπτώσεις απώλειας εσόδων καθώς και να καταστεί δυνατή η αποτύπωση των σκαφών που κινούνται και ενεργοποιούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.

Παράλληλα αναμένεται να καθοριστούν οι προδιαγραφές για την άμεση εφαρμογή και την αποτελεσματική είσπραξη τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οποιασδήποτε σημαίας (Ε.Ε. και τρίτων χωρών) που χρησιμοποιούν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, εξαιρουμένων των πλοίων που εκτελούν αβλαβή διέλευση κατά το διεθνές δίκαιο, ενώ έργο των ομάδων θα είναι επίσης η τελική επεξεργασία των προδιαγραφών, όπως καθορίζονται στον ν. 4256/2014 (Α’92), για την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου και η διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…