Newsroom

Newsroom

Στο στόχαστρο η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων μετά από καταγγελίες για το ΚΕΝ Γρεβενών

Την ποινικοποίηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, πρωτοβουλίας που επί σειρά ετών σπάει το “άβατο” των στρατοπέδων και υπερασπίζεται τα δικαιώματα…

stratos 6 2

Την ποινικοποίηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, πρωτοβουλίας που επί σειρά ετών σπάει το “άβατο” των στρατοπέδων και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των στρατευμένων επιχειρεί η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός, προχωρώντας σε πολιτική – ποινική δίωξη του μέλους της, του Ν.Α., όπως καταγγέλλεται σε επιστολή της Επιτροπής που δημοσιεύει το left.gr. 

Η δίωξη αφορά δημοσίευση επιστολής στρατευμένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, τον Δεκέμβριο του 2009, στην οποία καταγγέλλονταν “απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο, σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής, ατομικά και συλλογικά καψώνια από αξιωματικούς, καθημερινή προσβλητική συμπεριφορά προς τους φαντάρους και καταχρηστικές ποινές που έπεφταν βροχή”.

Μετά τη δημοσίευση, ο διοικητής του στρατοπέδου, Δ. Βούτσης, “συγκέντρωσε τους φαντάρους (διώχνοντας όλους τους αξιωματικούς) και αφού πρώτα τους τρομοκράτησε, κατόπιν τους κάλεσε να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, ότι «τι καλά που περνάμε». Κατόπιν, ο διοικητής που μέχρι τότε «δεν ήξερε τίποτε» για τις καθημερινές παραβιάσεις κάθε συνταγματικού και ανθρώπινου δικαιώματος των φαντάρων στο στρατόπεδο που διοικούσε, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

“Πρόθυμα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμπλούτισε τη δικογραφία με στοιχεία που – άγνωστο πως – είχε στη διάθεσή της για το πότε συνδεόταν στο διαδίκτυο, συγκεκριμένο μέλος της Επιτροπής, που προφανώς είχε ήδη επιλεγεί ως στόχος στους σκοτεινούς διαδρόμους της Ασφάλειας, καταγγέλλει η Επιτροπή και συνεχίζει: “Αυτονόητα, ούτε η δημοσίευση ήταν συκοφαντική, ούτε βέβαια η σύνδεση ατόμου στο διαδίκτυο, μπορεί να στοιχειοθετήσει ευθύνη του για συγγραφή και ανάρτηση κειμένου. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για μια πολιτική δίωξη. Το πιο βάρβαρο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί”.

Στις 23 Οκτωβρίου 2014, στις 9.00 π.μ. στο Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών “θέλει να συκοφαντήσει και ταυτόχρονα να δικάσει τους αγώνες και τις ιδέες μας. Αλήθεια, πώς συνδέονται συνηθισμένες αναφορές σε πραγματικά περιστατικά (που αναφέρονται στη μονάδα ευθύνης και όχι στο συγκεκριμένο αξιωματικό) με την καριέρα ενός στελέχους του ΕΣ, που λογοδοτεί αποκλειστικά στην ιεραρχία; Αυτή η επίθεση, επιτελικά σχεδιασμένη από το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ, δεν είναι παρά μια επιχείρηση λογοκρισίας, δίωξη πολιτικών φρονημάτων που θυμίζει άλλες εποχές, με σκοπό να τρομοκρατηθεί το πιο ζωντανό κομμάτι του φιλειρηνικού-αντιπολεμικού κινήματος”.