Newsroom

Newsroom

Στο σκαμνί δύο γιατροί για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του…

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη.

Οι δύο γιατροί θα δικαστούν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και η δίκη θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο ένας από τους δύο βαρύνεται και με την κατηγορία της παράβασης του ιατρικού απορρήτου καθώς την ημέρα του θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά του δεδομένα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο γιατροί «από έλλειψη προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν επέφεραν το θάνατο άλλου…».

Στη δικογραφία περιγράφεται επίσης το ιστορικό της εγχείρησης που αποδείχθηκε μοιραία και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2009, καθώς ο ασθενής δημοσιογράφος έπασχε από έμμισχο πολύποδα του παχέως εντέρου.

Οι γιατροί ουσιαστικά κατηγορούνται ότι δεν έλαβαν υπόψη τους το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του 72χρονου Νίκου Κακαουνάκη που έπασχε από χρόνια πνευμονολογικά και καρδιακά προβλήματα και προχώρησαν σε επεμβάσεις που μάλιστα κρίθηκαν ανεπιτυχείς αντί να γίνει ενδοσκοπική αφαίρεση του πολύποδα.