Newsroom

Newsroom

Στο σφυρί μοναδικό χειρόγραφο σύνθεσης του Ραχμάνινοφ

Το μοναδικό υπάρχον χειρόγραφο μιας από τις σημαντικότερες συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ βγαίνει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον…

rachmaninoff

Το μοναδικό υπάρχον χειρόγραφο μιας από τις σημαντικότερες συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ βγαίνει σε δημοπρασία στις 20 Μαΐου από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, με αρχική τιμή εκτίμησης 1 εκατ. έως 1,5 εκατ. λίρες.

Πρόκειται για το 320 σελίδων χειρόγραφο της Δεύτερης Συμφωνίας σε μι ελάσσονα, που συνέθεσε ο Ραχμάνινοφ στη Δρέσδη, από το 1906 έως το 1909.

Για περίπου έναν αιώνα, θεωρείτο ότι το χειρόγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ραχμάνινοφ, είχε χαθεί μετά την πρεμιέρα της συμφωνίας στην Αγία Πετρούπολη το 1908. Ανακαλύφθηκε όμως το 2004 στο κτήμα ενός Ευρωπαίου συλλέκτη.

Το χειρόγραφο επρόκειτο να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s το 2004, αλλά αποσύρθηκε από τη δημοπρασία μετά από διεκδίκηση ιδιοκτησίας. «Ένας φιλικός διακανονισμός ακολούθησε και το χειρόγραφο πωλήθηκε στον τωρινό ιδιοκτήτη το 2005, κι από τότε εκτίθεται στη Βρετανική Βιβλιοθήκη» σημειώνει ο γνωστός οίκος δημοπρασιών.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως