Newsroom

Newsroom

Στο προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς

Στο προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της…

Στο προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει τη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο ότι θα επιδιώξε να σχηματίσει αμέσως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής «με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και το ευρώ», ενώ «θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, προκειμένου να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα της ανεργίας και των απίστευτα μεγάλων δυσκολιών που περνάει κάθε ελληνική οικογένεια».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασιστική στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής -όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και από την πλευρά της ασφάλειας- ενώ σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη από όλους η εθνική συνεννόηση. Κλείνοντας εκτίμησε, πως υπάρχουν τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβένησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, έτσι ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να μη μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη η χώρα.

“Τα πράγματα είναι τόσο κρίσιμα που μονάχα μια κυβέρνηση μπορεί να τα αντιμετωπίσει”, και δήλωσε βεβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και εθνικό καθήκον.

Να σημειωθεί ότι στις 14:00 αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στη Βουλή.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο νωρίς το απόγευμα στις 18:00, ενώ μία ώρα αργότερα στις 19:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.


Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…