Newsroom

Newsroom

Στο πλευρό της Ελλάδας και κόντρα στον Σόιμπλε ο Μοσκοβισί

O επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο τόνισε πως «η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Στα δικά μου μάτια, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

5851aff81dc524747b8b45c7

Επικαλούμενοι την τοποθέτηση του κ. Μοσκοβισί, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν το βράδυ της Τετάρτης ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση».

Εξάλλου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι το συμβούλιο των διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να επιτρέψει την εφαρμογή των μέτρων για το χρέος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη