Newsroom

Newsroom

Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενοι του Φουκουσίμα

Δύο εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊτσί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έπειτα από την έκθεσή τους σε υψηλά…

Δύο εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊτσί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έπειτα από την έκθεσή τους σε υψηλά πίπεδα ραδιενεργού ακτινοβολίας.
οι εργαζόμενοι εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Οι περίπου 300 μηχανικοί έχουν χαρακτηριστεί «εθνικοί ήρωες» για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην ζώνη αυτή και μάχονται για να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων.

Εν τω μεταξύ, άρχισαν ξανά από τα ξημερώματα οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, μετά από διακοπή μίας ημέρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρά το γεγονός ότι η αιτία του μαύρου καπνού παραμένει άγνωστη, δεν υπήρξε φωτιά στον αντιδραστήρα και τα επίπεδα της ραδιενέργειας δεν αυξήθηκαν στην γύρω περιοχή, όπως επεσήμανε η εταιρεία.

Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ο καπνός σταμάτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης, παρόλο που ατμός εξακολουθεί να αναδύεται από τους αντιδραστήρες 1 και 4, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΝΗΚ.

Οπως έγινε γνωστό, τα πληρώματα της πυροσβεστικής χρησιμοποιούν ξανά αεριωθούμενα που ψεκάζουν με νερό τον υδροταμιευτήρα στην κορυφή του αντιδραστήρα 3, προκειμένου να σταματήσει την έκλυση στην ατμόσφαιρα πυρηνικού καυσίμου από τις αποδυναμωμένες ράβδους.

ΗΠΑ: Εκτακτοι έλεγχοι στους αντιδραστήρες

Την διενέργεια έκτακτων ελέγχων σε όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας αποφάσισε η κορυφαία αρμόδια αρχή για την ασφάλεια από την πυρηνική ενέργεια, στις ΗΠΑ, ανταποκρινόμενη στα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας, συνέστησε ειδική υπηρεσία δράσης, ειδικών,που θα προχωρήσει άμεσα σε αυστηρούς ελέγχους της κατάστασης που βρίσκονται, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες των ΗΠΑ και θα γνωμοδοτήσει αν χρειάζεται η λήψη επειγόντων μέτρων, σε κάποιους από αυτούς.
http://www.ethnos.gr