Στο ναδίρ η δημοτικότητα για τον Ολάντ

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατρακύλησε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που τον…

Η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατρακύλησε τον Αύγουστο στο 13%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που τον καθιστά τον πιο αντιδημοφιλή πρόεδρο στη Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο TNS-Sofres δείχνει ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μειώθηκε κατά πέντε μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο σοσιαλιστής Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη πολλών, μεταξύ ιδίως των αριστερών ψηφοφόρων, εξαιτίας κυρίως της αγανάκτησής τους για την οικονομική πολιτική του, καθώς η ανεργία έχει ξεπεράσει το 10% και η ανάπτυξη είναι σχεδόν μηδενική.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ και την αντικατάστασή του με τον 36χρονο πρώην τραπεζικό Εμανουέλ Μακρόν, μια κίνηση που θεωρήθηκε νέα στροφή του Ολάντ προς τα δεξιά.

Εκτοτε ο γάλλος πρόεδρος έχει έρθει εκ νέου σε δύσκολη θέση μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της πρώην συντρόφου του και πρώτης κυρίας της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο τον περιγράφει ως ψυχρό και αδιάφορο, ενώ επισημαίνει ότι ο Ολάντ αποκαλούσε στις ιδιωτικές του συνομιλίες «ξεδοντιάρηδες» τους φτωχούς.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που ήταν νωρίτερα φέτος ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην κυβέρνηση του Ολάντ με ποσοστό δημοτικότητας άνω του 50%, είδε επίσης το ποσοστό του να πέφτει στο 30% τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 14 μονάδων σε διάστημα δύο μηνών.         

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Οι συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και εξαναγκασμοί πολιτών των τριών χωρών ώστε να συμμετάσχουν στον πόλεμο,…

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

«Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι…