Newsroom

Newsroom

Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί: All time classic παρακολουθήσεις και τηλεφωνικές υποκλοπές

Οι παρακολουθήσεις και οι τηλεφωνικές υποκλοπές δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και δεκαετίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας ουκ…

Οι παρακολουθήσεις και οι τηλεφωνικές υποκλοπές δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και δεκαετίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες περιπτώσεις κατασκοπείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πολιτικοί αντίπαλοι, επιχειρηματίες και γενικά πρόσωπα που δεν ήταν αρεστά στις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις ελεγχόμενες διοικήσεις μυστικών υπηρεσιών, ανακάλυψαν ότι είχαν πέσει θύματα παρακολουθήσεων.

Το βρώμικο ’89 ήταν μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Η πολιτική ζωή του τόπου εκτός του σκανδάλου Κοσκωτα σείστηκε με την υπόθεση των παρακολουθήσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πολιτικών αντιπάλων και μη. Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου παραπέμφθηκε ως ηθικός αυτουργός για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Μαζί του παραπέμφθηκαν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Κώστας Τσίμας και ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, Θεοφάνης Τόμπρας.

Τέσσερα χρόνια μετά ήταν η σειρά του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στη θέση του Αν. Παπανδρέου. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εμφανίζονταν να παρακολουθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, Χρήστος Μαυρίκης και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Νίκος Γρυλλάκης, ήταν μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τις παρακολουθήσεις.

Γουότεργκειτ και Μακάρθι

Ένα από τα κορυφαία σκάνδαλα κατασκοπείας που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο ήταν το “Γουότεργκεϊτ” στις ΗΠΑ, επί κυβέρνησης Νίξον. Μια αποτυχημένη διάρρηξη, μια αινιγματική πηγή με το παρατσούκλι βαθύ λαρύγγι, κρυμμένα μικρόφωνα, δύο δημοσιογράφοι και ένας πρόεδρος πρωταγωνίστησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκοπευτικά θρίλερ.
Η ιστορία του γερουσιαστή Τζον Μακάρθι ήταν ακόμη μία ιστορία που συντάραξε την πολιτική και κοινωνική ζωή των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950. Ο Μακάρθι υποστήριξε ψευδώς ότι είχε στα χέρια του μια λίστα 205 στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκαν στο κομμουνιστικό κόμμα των ΗΠΑ. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και για τέσσερα χρόνια περίπου έλαβε χώρα ένα πογκρόμ διώξεων, διασυρμού στελεχών του κρατικού μηχανισμού και παρακολουθήσεων.

Έσελον, Ωνάσης και Μονρόε

Το σύστημα Έσελον είναι μία καραμπινάτη υπόθεση κατασκοπείας που αφορά όλους μας με πρωταγωνίστρια και παλι τις ΗΠΑ και την αμαρτωλή NSA. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης που ελέγχει και παρακολουθεί τα πάντα. Σταθερά, κινητά,internet, fax, telex, sms. Οτιδήποτε δηλαδή χρησιμοποιεί ρέυμα και παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Μεταξύ των όσων παρακολουθούσε για χρόνια το FBI, ήταν τόσο η Μέριλιν Μονρόε όσο και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Η πρώτη λόγω του ότι είχε παντρευτεί το θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και θεωρούσαν ότι την είχε παρασύρει στον κομμουνισμό. Ο δεύτερός, εξαιτίας της επιχειρηματικής του δράσης και του φόβου που προκαλούσε στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο HOT DOC κυκλοφορεί.


Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…