Newsroom

Newsroom

Στο Eurogroup της Πέμπτης αποφασίζεται η εκταμίευση της δόσης

Κρίσιμες θα είναι οι αποφάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Στο Eurogroup θα…

eurogroup1Κρίσιμες θα είναι οι αποφάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Στο Eurogroup θα παρουσιασθούν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα μειώσει τελικά το χρέος της Ελλάδας στο 128% του ΑΕΠ το 2020, επίπεδο υψηλότερο σε σχέση με το 126,6% που ήταν ο στόχος, ήτοι ελαφρύνει το χρέος κατά 9,5% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 11% του ΑΕΠ.
Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ωστόσο η μείωση του χρέους παρεκκλίνει κατά 5 δισ. ευρώ που χωρίζουν Eurogroup και ΔΝΤ από το στόχο βιωσιμότητας. Πληροφορίες αναφέρουν πως το κενό που χωρίζει τις δύο πλευρές θα καλυφθεί μέσα από την αύξηση των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 από τα 11 δισ. ευρώ στα 14 δισ. ευρώ, είτε μέσα από την καθολική αποδοχή των προσφορών που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, κάτι που θα απαιτούσε δάνειο 13 δισ. ευρώ από 10 δισ. ευρώ που είναι σήμερα διαθέσιμα από τον EFSF.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…