Στις καιρικές συνθήκες τα ρίχνουν Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς

Για ακραίες καιρικές συνθήκες που ευθύνονται για την πυρκαγιά που έκαψε δάσος και σπίτια σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες έκαναν λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
 

NewsRoom 03/08/2021 | 21:52

Στην έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές που έγινε το βράδυ της Τρίτης,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για «ακραίες συνθήκες» οι οποίες ουσιαστικά συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη επέκταση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη,  αποφεύγοντας να πει εάν κάτι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όσον αφορά στη διαχείριση της 

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τον παρατεταμένο καύσωνα ως ακραίο καιρικό φαινόμενο, προσθέτοντας ότι τώρα «ζούμε τις χειρότερες συνέπειές του», ενώ χαρακτήρισε τις ώρες ότι είναι  κρίσιμες. «Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», πρόσθεσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε επέμβει σε 315 περιπτώσεις για απομάκρυνση κατοίκων. 520 πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης. Συνδράμουν 305 αστυνομικοί με 80 οχήματα».

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, εστάλησαν πέντε sms από το 112.  «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν ακόμη δύο πυρκαγιές την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη».

Στον ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα απέδωσε όλα στις «ακραίες συνθήκες», ωστόσο έκανε λόγο για «σχέδια προσαρμοσμένα στην κλιματική αλλαγή».

Μάλιστα την ώρα που σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας οι κάτοικοι ζουν μια νύχτα τρόμου –με σπίτια να καίγονται και οικισμούς να έχουν εκκενωθεί– ο  κ. Χρυσοχοΐδης θεώρησε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως όλα είναι καλώς καμωμένα.