Newsroom

Newsroom

Στις φλόγες Βίλλια και Κερατέα – Εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Open TV ότι οι φλόγες έχουν περάσει στις παρυφές του όρους Πατέρας. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή.

5358718

 Μεγάλο το πύρινο μέτωπο στα Βίλια – Εκκενώσεις οικισμών – Εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων 

18:38 Η εικόνα του πύρινου μετώπου στα Βίλια, όπως απεικονίζεται από τη δορυφορική εικόνα του zoom.earth

vilia scaled 1

18:21 Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Open TV ότι οι φλόγες έχουν περάσει στις παρυφές του όρους Πατέρας. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή.

18:16 Εικόνες του documentonews.gr από τα Βίλια

vilia 333

 

18:10 Ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων στα Βίλια, τονίζοντας ότι το πύρινο μέτωπο απειλεί το χωριό, με τις φλόγες να βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σπίτια.

17:56 Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι χειριστές των εναέριων μέσων σε Κερατέα και Βίλια για την οριοθέτηση των δύο πύρινων μετώπων, πριν πέσει το τελευταίο φως της ημέρας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο τους.

15:35 Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαεί πευκόφυτη περιοχή. Πριν από λίγα λεπτά με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εστάλει και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο που είχε ήδη εκκενωθεί λίγο μετά τη 1 προς Ψάθα.

Το δεύτερο μήνυμα ανέφερε «Αν βρίσκεστε στον Άγιο Γεώργιο, εκκενώστε προς Μάνδρα Αττικής».

Βίντεο & Φωτογραφικό υλικό από την αναζωπύρωση στο Λαύριο

 

14:22 Εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι

Μήνυμα μέσω του 112 ενημέρωσε τους κατοίκους στους οικισμούς Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, να εκκενώσουν τις οικίες τους προς Ψάθα και Αλεποχώρι, καθώς είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλλια.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε:

«Αν βρίσκεστε στην Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι εκκενώστε τώρα προς Ψαθα, Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά την περιοχή σας».

Νωρίτερα, αντίστοιχο μήνυμα είχε σταλεί και για τους κατοίκους των οικισμών Άγιως Γεώργιος και Παλαιοχώρι.

14:10 Διακοπές κυκλοφορίας στα Βίλλια, λόγω της πυρκαγιάς

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό ‘Αγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλλια.

«Το μέτωπο είναι ενιαίο και μεγάλο» δηλώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του δήμου Σαρωνικού, αλλά και του όμορου δήμου Λαυρεωτικής, για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Κερατέα και οι υδροφόρες τους ενεργούν συντονισμένα με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. «Το μέτωπο είναι μεγάλο, ενιαίο και σε ένταση, γιατί βρίσκεται σε δάσος και φυσάει δυνατός βοριάς», λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και συνεχίζει: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι ριπές πρέπει να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει γιατί είναι επικίνδυνο. Τα οχήματα να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μην κατευθύνονται προς τον δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου-Αναβύσσου, γιατί είναι κλειστός».

Άσχημες μνήμες ξυπνούν από το διπλό πύρινο μέτωπο που καίει σε Βίλλια και Κερατέα. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη Εντολές εκκένωσης για οικισμούς τόσο στα Βίλια, όσο και στην Κερατέα

Κερατέα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κερατέα. Μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιο Κωνσταντίνο. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κάνει λόγο για μια αγνοούμενη ηλικιωμένη. Φωτιά και στα Βίλια Αττικής. 

13:18 Μια αναζωπύρωση υπάρχει χαμηλά στο λόφο του Λαυρίου.

Ενισχύονται οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 4 πυροσβεστικά οχήματα και πάνω από 50 πυροσβέστες να επιχειρούν στην περιοχή του Άγιου Κωνσταντίνου.

13:06 Οι φωτιές στο πευκόδασος του Αγίου Κωνσταντίνου. Υπάρχουν εναέρια μέσα που επιχειρούν και προσπαθούν να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στο δρυμό.

Και δεύτερος οικισμός εκκενώνεται στην περιοχή της Κερατέας όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 11:00 σήμερα, καθώς μετά το Μαρκάτι, δόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Συντερίνα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην Συντερίνα Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Ανάβυσσο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαρκάτι στο Λαύριο. Η φωτιά είναι μεγάλη και απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για να γίνει εκκένωση του οικισμού.

12:50: Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι κάτοικοι καλούνται να κινηθούν προς Ανάβυσσο.

12:40: Αθανάσιος Μακρυδημήτρης, Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής «Μεγάλη προσπάθεια για να μην φτάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου»

12:30: Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 13 οχήματα. 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μεγάλης έκτασης είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Δήμο Λαυρεωτικής, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ο οποίος μίλησε στο documentonews.gr έχουν ήδη καεί σπίτια στην περιοχή Ριμπάρια.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το documentonews.gr έχει εκκενωθεί ο οικισμός Μαρκάτι, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής η φωτιά κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου βρίσκονται περί τα 700 σπίτια και τον εθνικό δρυμό που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος κατήγγειλε παράλληλα στο documentonews.gr ότι η φωτιά δεν άρπαξε τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κάποιος άναψε φωτιά σε κάδου στην παλαιά εθνική οδό Κερατέας – Λαυρίου, η οποία επεκτάθηκε προς το βουνό.

Εχουν κινητοποιηθεί από την Πυροσβεστική επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται στο σημείο 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Βίλλια

1:15: Εκκενώνονται οικισμοί και στα Βίλια λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγο. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Βιλλίων Αττικής. Αυτή τη στιγμή κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη