Στήριξη Βορίδη σε Κοντοζαμάνη

Στήριξη στο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παρέσχε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 

Βορίδης

Το ζήτημα έθεσε στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης της Βουλής ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες στους γιατρούς. 

«Τις αποφάσεις για το ποιος μπαίνει στις ΜΕΘ τις παίρνουν οι γιατροί. Είναι αυτονόητο αυτό που είπε. Έχετε άλλη άποψη; Να τις παίρνει κάποιος άλλος; Τις παίρνουν οι γιατροί» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών αν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ  οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης που έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση κατά του Κοντοζαμανη για το θέμα και απάντησε εκτός μικροφώνου «ναι».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστικές οι επιθέσεις στον ιατρικό κόσμο

Αναπαντώντας ο κ. Ζαχαριάδης διερωτήθηκε σκωπτικά εάν ευθύνεται ο κ. ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Κοντοζαμάνη.

«Κύριε Βορίδη σας έχουν στείλει μήνυμα από το Μαξίμου να υπερασπιστείτε τις δηλώσεις Κοντοζαμάνη; Γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας;», ανέφερε και σημείωσε ότι τις δηλώσεις κατήγγειλαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

«Είναι ντροπή. Αυτός ο κόσμος δεν έχει υπερωρίες, δεν έχει γάντια, έχει ασθενήσει, άνθρωποι έχουν φύγει από τη ζωή και πρέπει να υποκλίνεστε», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στον ιατρικό κόσμο.

Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Κοντοζαμάνη να ζητήσει συγγνώμη από τους γιατρούς και χαρακτήρισε τη δήλωση του «πρόκληση για την κοινωνία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη