Newsroom

Newsroom

Στην ουρά του…τσάμπα “success story” οι Έλληνες

Στην τρίτη δωρεάν διανομή λαχανικών προχώρησαν το Σάββατο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών επιλέγοντας γι’ αυτή τη φορά την περιοχή του…

perissos2

Στην τρίτη δωρεάν διανομή λαχανικών προχώρησαν το Σάββατο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών επιλέγοντας γι’ αυτή τη φορά την περιοχή του Περισσού. Από τις 6:30 το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στην οδό Σαλαμίνος όπου ήταν προγραμματισμένη η διανομή. Μόνο που αυτή τη φορά δεν επικράτησαν αντίστοιχες σκηνές με αυτές της περασμένης εβδομάδα στον Κολωνό, καθώς παρά τον πολύ κόσμο οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει μια τάξη. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε το να καταγραφούν πάλι σκηνές με πολίτες να κουβαλάνε από πέντε τσάντες σε κάθε χέρι για να εξασφαλίσουν λαχανικά και ψάρια για τα νοικοκυριά τους. 


Οι παραγωγοί διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές και τη Δευτέρα έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλο συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή, με το ραντεβού να έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Οι προηγούμενες δύο διανομές δωρεάν τροφίμων έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στον Κολωνό, και ανήμερα Πρωτομαγιά στα διόδια των Αφιδνών. Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους “οι Λαϊκές Αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο της λαϊκής οικογένειας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο για χάρη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα”.