«Στην Ελλάδα είστε μπουρ… ο καθένας μπορεί να μαχαιρώσει» – Τα λόγια του Νορβηγού πριν επιτεθεί (video)

Με μαχαίρι push dagger σκότωσε ο Νορβηγός τον 32χρονο αστυνομικό - Στα δικαστήρια αυτήν την ώρα

Νορβηγός

Την πόρτα του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος Νορβηγός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday όλα φέρεται να ξεκίνησαν όταν ο 44χρονος στράφηκε προς τον αστυνομικό και τον κουμπάρο του και είπε: «Στην Ελλάδα είστε μπ…. Και ο καθένας μπορεί να μαχαιρώσει όποιον θέλει».

Κάπου εκεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αστυνομικός του απάντησε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και τότε ο 44χρονος σηκώθηκε και επιτέθηκε στους δύο άνδρες, με τον 32χρονο να χάνει τη ζωή του.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί το έκανε, ανέφερε πως «δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Είμαι σοκαρισμένος. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έχω προβλήματα ψυχικής φύσης» ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά του ότι παίρνει κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος ως άτομο που πάσχει από βαριές ψυχικές νόσους αλλά χωρίς να έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο μέχρι στιγμής.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Το προφίλ του Νορβηγού δράστη

Πρόκειται για έναν 44χρονο Νορβηγό ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά που βρίσκεται το μπαρ και είχε προκαλέσει στο παρελθόν προβλήματα. Βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια και είχε προβλήματα αλκοολισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία ο 44χρονος δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για όσα έγιναν. Αναφορικά με το μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε στον αστυνομικό, φαίνεται πως το είχε πάνω του και δεν το πήρε από το μπαρ.

Screenshot 5 2

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημείωσε ότι «Ο άντρας ενοχλούσε τους υπόλοιπους, ο συνάδελφος μας παρενέβη για να βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τον χώρο, εκείνος διαπληκτίστηκε με τον φίλο του που βρισκόταν μαζί και δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα τον συνάδελφο μας».

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…