Στην αναμονή η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για στοιχεία σχετικά με Αβραμόπουλο και Άδωνη

Απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για πολύ σημαντικά στοιχεία, που αναμένονται να αποσταλούν σύντομα, αλλά και πορίσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης περιμένει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να ολοκληρώσει τα ανοιχτά σκέλη της έρευνας της για το σκάνδαλο Novartis σε σχέση με τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

1959875

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για εφτά πολιτικά πρόσωπα, έχει ζητηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για δωροληψία κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά παραμένει εκκρεμής ως προς τους ελεγχόμενους, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη.

Με την αποστολή και αυτών των στοιχείων η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα είναι σε θέση σε εύλογο χρόνο να αξιολογήσει το υλικό της προκειμένου να αποφανθεί είτε για την αρχειοθέτηση των σκελών που αφορούν στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον Άδωνη Γεωργιάδη είτε για την κίνηση των ενεργειών που απαιτούνται για την κλήτευση τους ως υπόπτων.

Στο μεταξύ εκτός από τους δύο πολιτικούς σε εξέλιξη βρίσκεται και η διερεύνηση του σκέλους που αφορά στις ποινικές ευθύνες γιατρών, στελεχών της μητρικής εταιρίας Novartis καθώς και πρώην μελών των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Όλα αυτά βέβαια θα ολοκληρωθούν εάν η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μπορέσει να συνεχίσει το έργο της και δεν της αφαιρεθεί , όπως φαίνεται να δρομολογείται, η δικογραφία μετά την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Στο μεταξύ, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διενεργούν έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, θα ζητήσουν σύμφωνα με πληροφορίες την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς όπως έχει γραφτεί έχει υποστηρίξει ότι η κυρία Τουλουπάκη τον είχε καλέσει στο γραφείο του «όχι για να πει αυτά που ήξερε αλλά αυτά που ήθελε».

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και για όποια άλλη κατάθεση ή έγγραφο προκύψει στο μέλλον, στο πλαίσιο των έργου της προανακριτικής επιτροπής και αφορά στην έρευνα που διενεργείται για την κυρία Τουλουπάκη.

Σε ότι αφορά βέβαια στο περιεχόμενο της κατάθεσης Φρουζή το αφήγημα των όσων ισχυρίστηκε την πρώτη ημέρα έχει καταρρεύσει καθώς εμφανίστηκε να ψεύδεται όταν υποστήριξε ότι δεν έχει κληθεί καθόλου από τις αρχές , καθώς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα που αφορούν στο σκάνδαλο της Novartis.

Συγκεκριμένα κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση τόσο πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό τον Μάιο του 2019, όσο και πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον περασμένο Ιούνιο . Σε εξηγήσεις ως ύποπτος κλήθηκε και πρόσφατα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το σκέλος του σκανδάλου που αφορά στους γιατρούς.

Από την πλευρά της εισαγγελίας έχει επίσης διευκρινιστεί ότι η περιβόητη συνάντηση στην οποία ο κος Φρουζής έχει πει ότι πιέστηκε να πει «όσα ήθελε η κυρία Τουλουπάκη» αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στο αίτημα του να αποδεσμευτεί τραπεζικός του λογαριασμός.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς από το 2018 ήδη ενεργοποιώντας το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε υποβάλλει αίτημα στο ΣΔΟΕ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φρουζή ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas.

Είχε μάλιστα γίνει από την εισαγγελία και επίσημη ενημέρωση στον ΟΟΣΑ γι αυτή της την ενέργεια. 

Πηγή: Documento

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…