Newsroom

Newsroom

"JA" ψήφισε η Γερμανική Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας

Το πράσινο φώς δόθηκε από την Γερμανική Βουλή, στη κρίσιμη ψηφοφορία, για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας. Το…

1 379

Το πράσινο φώς δόθηκε από την Γερμανική Βουλή, στη κρίσιμη ψηφοφορία, για την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας. Το γερμανικό “Ja” δηλαδή “ναι” δόθηκε με 542 ψήφους υπέρ και 32 κατά και 13 αποχές.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της έγκρισης με την δικαιολογία ότι η Αθήνα κερδίζει απλά χρόνο αλλά όχι καλύτερους όρους. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα, να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών κ. Σνάιντερ από την πλευρά του τόνισε χαρακτηριστικά: «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Γερμανία».

Ο επικεφαλής του Die Linke Γκρέκορ Γκιζι επεσήμανε μεταξύ άλλων πως χρειάζεται ένα “σχέδιο Μάρσαλ” για τη νότια Ευρώπη και βέβαια για την Ελλάδα προσθέτοντας «υπερψηφίζουμε την παράταση του πακέτου βοήθειας για τέσσερις μήνες ώστε η Αθήνα να πάρει μια ανάσα και να μπορέσει να επεξεργαστεί νέα σχέδια ώστε να ανακάμψει οικονομικά».

Ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Άξελ Σέφερ στο πλαίσιο της συζήτησης κατέκρινε το πρωτοσέλιδο της «BILD» τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι», προσθέτοντας πως μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κατέστρεφε όχι μόνο την ίδια αλλά και την ΕΕ.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…