Newsroom

Newsroom

Στη φυλακή παραμένουν οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες Γρέγος και Αποστόλου παρά την ψήφο της προέδρου υπέρ της αποφυλάκισής τους

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης των Γρέγου και Αποστόλου μελών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με ψήφους 3-2.

Ωστόσο υπέρ της αποφυλάκισης τους ψήφισε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ουρανία Κουζέλη επιλέγοντας μάλιστα να δημοσιοποιήσει τη στάση της. 

Είχε προηγηθεί μια προκλητική αγόρευση της εισαγγελέα Εφετών Βασιλικής Χριστούλη, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο, χαρακτηρίζοντας… «έωλη» την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε τους νεοναζιστές εγκληματίες! «Εωλη» διότι καταδίκασε τον Γρέγο, τον Αποστόλου και άλλους μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι για άλλα αδικήματα!

Η εισαγγελέας Χριστούλη τίναξε στον αέρα τον ίδιο τον Ποινικό Κώδικα, προκειμένου να εισηγηθεί την αποφυλάκιση των δύο μελών την νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Ακόμα και πρωτοετής της Νομικής γνωρίζει ότι κάθε αδίκημα στον Ποινικό Κώδικα είναι αυτοτελές. Προβλέπεται ποινή γι’ αυτό και δεν είναι επιβαρυντική περίσταση για κάποιο άλλο αδίκημα. Το άρθρο 187 τιμωρεί την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (παράγραφος 1) και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (παράγραφος 3), ανεξάρτητα αν οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει οι ίδιοι κάποια από τα αδικήματα για τα οποία συγκροτήθηκε η εγκληματική οργάνωση.

Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η αστική Δικαιοσύνη έκανε μεγάλη χάρη στον φιρερίσκο Μιχαλολιάκο και στα άλλα ηγετικά στελέχη, που δεν τους απήγγειλε κατηγορίες για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο λιντσάρισμα των αιγύπτιων ψαράδων, στη δολοφονική καταδρομική επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, μολονότι προέκυψε σαφέστατα ότι λειτουργούσε ένα ιερρχικό σύστημα στρατιωτικού τύπου, στο πλαίσιο του οποίου οι εντολές διακινούνταν από πάνω (Μιχαλολιάκος) προς τα κάτω, μέσω της νεοναζιστικής ιεραρχίας. Η αστική Δικαιοσύνη «χάιδεψε» τον φίρερ και τα ηγετικά και μεσαία στελέχη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας.

Τι μας είπε, όμως, η εισαγγελέας Χριστούλη, χαρακτηρίζοντας «έωλη» την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων; Οτι ο Μιχαλολιάκος και όλο τα ανώτατο, ανώτερο και μεσαίο στελεχικό δυναμικό της εγκληματικής οργάνωσης δεν έπρεπε να καταδικαστούν, γιατί τελικά η ΧΑ… δεν ήταν εγκληματική οργάνωση! Αυτό μας είπε. Δηλαδή, η εισαγγελέας Χριστούλη ξαναέκανε τη δίκη και έβγαλε δική της απόφαση! Μάλιστα, το πρωτοφανές νομικό σάλτο που διέπραξε, σχολιάστηκε αρνητικά από δικηγόρους που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, οι οποίοι δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους μ’ αυτά που άκουσαν.

 

Ξεκινώντας από αυτή την προκλητική λογική, η εισαγγελέας Χριστούλη θεώρησε… αυτονόητο ότι ο Γρέγος και ο Αποστόλου δεν είναι επικίνδυνοι να διαπράξουν νέα αδικήματα (διότι οι νεοναζιστές αυτοί είναι… αθώοι και θύματα μιας… έωλης –επομένως άδικης- δικαστικής απόφασης!), και γι’ αυτό παρέλκει να αναφερθεί –όπως είπε- στο αν η παραμονή στη φυλακή προκαλεί σ’ αυτούς υπέρμετρη βλάβη (παράγοντα στον οποίο αναφερόταν σε όλες τις άλλες υποθέσεις του Πινακίου). Για να το πούμε απλά, το μήνυμα της εισαγγελέα Χριστούλη ήταν: «Να αποφυλακιστούν οι αθώοι χρυσαυγίτες»!

Το ποιοι ακριβώς είναι ο Γρέγος και ο Αποστόλου το γράψαμε αναλυτικά χθες: γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Εχουν και κάτι ακόμη κοινό: δούλευαν και οι δύο «πόρτα» σε μαγαζιά της νύχτας (δε χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ’ άλλο).

Για τον τρίτο χρυσαυγίτη (Αλεξόπουλος), που ζητούσε αλλαγή των περιοριστικών όρων, διότι έχει μείνει ανάπηρος μετά από τροχαίο, η εισαγγελέας πρότεινε να μειωθεί η εγγύηση από 20.000 σε 2.000 ευρώ και να σταματήσει η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα. Το δικαστήριο, με ψήφους 3-2, αποφάσισε να διατηρηθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μειωθεί η εγγύηση στα 10.000 ευρώ και να απαλειφθεί η υποχρέωση εμφάνισής του στο ΑΤ. Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τις εφέτες Αλκηστη Σιάννου και Μαρία Παπακωνσταντίνου (όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος), είχε την άποψη ότι πρέπει να διατηρηθεί η εγγύηση στο αρχικό ύψος των 20.000 ευρώ και να επιβληθεί υποχρέωση εμφάνισής του στο ΑΤ μια φορά το τρίμηνο.

Η σύνθεση του δικαστηρίου: πρόεδρος Ουρανία Κουζέλη, μέλη Αλκηστις Σιάννου, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ντόκος (αυτοεξαιρέθηκε, διότι ήταν τακτικό μέλος της σύνθεσης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δίκασε τους χρυαυγίτες – δεν γνωρίζουμε το όνομα του αντικαταστάτη του), Παγώνα Παναγιώτου, εισαγγελέας Βασιλική Χριστούλη.

ΥΓ. Η πρόεδρος ανακοίνωσε μόνο ονόματα μειοψηφούντων δικαστών. Οχι όλα. Ανακοίνωσε τον εαυτό της ως μειοψηφίσασα υπέρ της αποφυλάκισης των Γρέγου και Αποστόλου και τις Αλκηστη Σιάννου και Μαρία Παπακωνσταντίνου ως μειοψηφίσασες στην υπόθεση Αλεξόπουλου. Από το γεγονός ότι οι δύο αυτές εφέτες τάχθηκαν προς μια πιο αυστηρή (και πιο δίκαιη, όμως) απόφαση για την αλλαγή των περιοριστικών όρων του Αλεξόπουλου, εικάζουμε ότι τάχθηκαν και υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων αποφυλάκισης των Γρέγου και Αποστόλου. Θυμόμαστε, επίσης, ότι η εφέτης Παναγιώτου Παγώνα είχε εκδικάσει την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Λαγός κατά της σύνθεσης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς του, και είχε ανακοινώσει ότι απορρίπτει την αίτηση εξαίρεσης, διότι το τεκμήριο αθωότητας του Λαγού παραβιάστηκε μεν, όχι όμως από τη σύνθεση του δικαστηρίου!

Πηγή: eksegersi.gr

Ηράκλειο: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τουριστών – «Πρώτα έκαψαν τον πατέρα με τσιγάρο» (video)

κρητη

Ηράκλειο: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό τουριστών – «Πρώτα έκαψαν τον πατέρα με τσιγάρο» (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στον πατέρα της οικογένειας των τουριστών και τους…

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

MixCollage 18 Jul 2024 04 00 PM 5602

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η ακροδεξιά ευρωβουλευτής Ντιάνα Σοσακάσα, με τον Νίκο Παππά να…

Άδωνις: Ενοχλήθηκε επειδή η Επίδαυρος φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Είπε και τον καημό του

Άδωνις 1

Άδωνις: Ενοχλήθηκε επειδή η Επίδαυρος φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Είπε και τον καημό του

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε όσα έγιναν στην παράσταση «Ορέστεια» στην Επίδαυρο

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε Παπαγεωργίου, Φαλάρα, Αγοραστό και στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας για την αλλοίωση του χώρου

ΤΕΜΠΗ Γερανος 1296x864 1

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε Παπαγεωργίου, Φαλάρα, Αγοραστό και στον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας για την αλλοίωση του χώρου

Η νέα ποινική δίωξη για την πράξη της παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία τελούμενης και διά…