Newsroom

Newsroom

Στη φυλακή ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση Folli Follie

Προφυλακιστέοι ο ιδρυτής της εταιρείας και ο γιος του σε αντίθεση με τη Καίτη Κουτσολιούτσου που αφέθηκε ελεύθερη

folli follie

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην 35η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που παρουσίαζε επί σειρά ετών ο Όμιλος Folli Follie, προκειμένου να εμφανίζει εύρωστη οικονομική εικόνα, ο ιδρυτής της εταιρείας κοσμημάτων Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης, ενώ ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για συνολικά πέντε κακουργήματα, ενώ η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακρίτριας και Εισαγγελέα, βαρύνονται με κατηγορίες που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, νομιμοποίησης παράνομου χρήματος και χειραγώγησης μετοχών.

Η πρώτη ποινική δίωξη (για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) σε βάρος της οικογένειας ασκήθηκε το Δεκέμβριο του 2018. Από τότε, τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ακόμα 11 εμπλεκόμενοι διώχθηκαν ποινικά για τις ίδιες κατηγορίες: ο οικονομικός διευθυντής, ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του Δ.Σ. την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που έλεγξε τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στον ισολογισμό του 2017. Και σε αυτούς απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη