Newsroom

Newsroom

Στη δίνη του κορονοϊού ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία και Ισραήλ

Νέα μέτρα και καραντίνα μεθοδεύονται από πολλές χώρες παγκοσμίως στην προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης της νόσου του κορονοϊού που φαίνεται ακόμα να μην υποχωρεί.

52817716 303

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα 6.467.481 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 40.423 κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρησή τους, και ανέφεραν ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 807 και πλέον ανέρχεται σε 193.195.

Τα CDC ανακοίνωσαν την καταμέτρησή τους για τα κρούσματα της αναπνευστικής νόσου γνωστής ως COVID-19, που προκαλείται από ένα νέο κορονοϊό, στις 23.00 ώρα Ελλάδας της 12ης Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με προηγούμενη καταμέτρησή τους μια ημέρα νωρίτερα. Τα στοιχεία των CDC δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα κρούσματα που αναφέρονται μεμονωμένα από Πολιτείες.

Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.458 νέα κρούσματα κορονοϊού, και επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες είχαν καταγραφεί 1.501 νέα κρούσματα κορονοϊού και έξι νεκροί.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας εισήχθησαν 187 ασθενείς (πέντε περισσότεροι από χθες), ενώ 2.042 άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας (91 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες).

Κατά τη σημερινή ημέρα διαγνώσθηκαν νέα κρούσματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό 36.280 άνθρωποι.

Τα περισσότερα περιστατικά των τελευταίων 24 ωρών διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (265), στην περιφέρεια της Μπολόνια (143) και στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (143).

Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 7.183 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο, αριθμός χαμηλότερος από το ρεκόρ των 10.561 νέων λοιμώξεων που καταγράφηκε χθες, Σάββατο.

Οι αριθμοί της Κυριακής είναι γενικά σε πιο χαμηλά επίπεδα λόγω του Σαββατοκύριακου. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και έξι άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε, με 427 νέους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες 7 ημέρες, 10 περισσότεροι σε 24 ώρες. Οι νέες εστίες μόλυνσης που ανιχνεύθηκαν ανέρχονται σε 66, αριθμός που καταγράφει μείωση σε μια ημέρα (από 86 που ήταν χθες, Σάββατο). Από την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλίας πριν από έξι μήνες, 30.916 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19.

Τουρκία

Ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία από τον νέο κορονοϊό ανήλθε σήμερα σε 7.056, καθώς αυξήθηκε κατά 57 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 1.527 σήμερα, ανεβάζοντας σε 291.162 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, με 258.833 ασθενείς να έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Τόσο οι ημερήσιοι θάνατοι όσο και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες φτάνοντας στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί στα μέσα Μαΐου. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει μια γενικευμένη καραντίνα αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε νέα μέτρα, συμπεριλαμβάνοντας την απαγόρευση των γάμων και άλλων εκδηλώσεων και περιορίζοντας τον αριθμό των επιβατών στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Ισραήλ

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα μέτρο που επιβάλλει καραντίνα τριών εβδομάδων σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Παρασκευή, μεταδίδουν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…